Winst voor dames Servia in Gouda

gouda • De volleybaldames van Servia hebben de uitwedstrijd tegen het tweede damesteam van Servylo 2 uit Gouda gewonnen met 1-3. Servia ging in de eerste set mee in het rommelige spel van de tegenstander. De dames bewaarden niet de rust om hun eigen spelletje te spelen. Ze probeerden de opgelopen achterstand van ongeveer vier punten in te halen, maar dit lukte niet. De pass en daarmee de rest van het spel hadden de dames niet onder controle. Op het eind leken ze nog een eindspurt te maken met een servicereeks van Thirza Blankenstijn, maar de achterstand was net te groot: 25-23.

In de tweede set begonnen de dames vol strijdlust. Er kwam meer pit en tegelijkertijd ook meer rust in het spel. Dit resulteerde in duidelijkheid en betere passes, waardoor de aanvallers goed hun werk konden doen. Servylo, die de eerste set veel ballen van de grond haalde, was het even kwijt en Servia won de set met 10-25. De derde set kwamen er een aantal nieuwe spelers in het veld en ook deze konden de goede servicedruk van de tweede set doorzetten. Deze set was vergelijkbaar met de tweede set: 10-25.

Tijdens de laatste set was het voor Servia lastig om de concentratie en duidelijkheid in het achterveld te behouden. Servia begon weer mee te rommelen met de tegenstander en verloor een paar lange rally's. Door een aantal goede servicereeksen van onder andere Yvon Verburg en aanvallen van Stefanie van Vliet wisten de Viaanse dames de voorsprong te behouden en ook deze laatste set werd in winst omgezet: 17-25.

Koploper te sterk voor Rooie Reigers

vianen • Het libreteam van De Rooie Reigers kreeg bezoek van Nieuwegein 2, dat al ver voor staat op de concurrentie. Zowel Jhon Burggraaf (123) als Hens Derks startten matig. Derks nam een kleine voorsprong maar de Vianer poetste die weg met een serie van 33 caramboles: 67-57. De Nieuwegeiner vond het toen wel welletjes, en vier beurten later, met een slotserie van 30 caramboles, had hij de zege op zak (100-122 in zestien beurten). Cock Florie, die dit seizoen vaker verloor dan won, liet zich door Ton Kerkhof (124) niet opjagen. Na een achterstand van 53-71 kwam hij in de eindfase op dreef. Reeksen van 34 en 24 caramboles volstonden om Kerkhof te kloppen (113-102 in zestien beurten): 2-2. Los van een serie van 13 caramboles moest Joop Florie (75) het deze keer doen met veel lage reeksen en té veel poedels. In de tweede beurt nam Ad van Rooijen de leiding met een reeks van 28 en pas diep in de partij kwam hij tot een tweede explosie. Met 58-142, in 28 beurten, moest Florie vrij diep door het stof: 2-5 (bonuspunt voor de gasten).

Tafeltennissers hard onderuit

meerkerk • Het tafeltennisteam van MTTV heeft afgelopen week een flinke tik opgelopen. De Meerkerkse formatie verloor het duel met maar liefst 9-1 van Xerxes. Jan van Duijn wist nog twee games binnen te slepen. Gerard van Buuren had een off-day en kon weinig uitrichten. Johnny Barten kon in zijn laatste partij nog wel een punt binnenhalen. Daarvoor had hij in spannende wedstrijd na vijf-games verloren. Het dubbel bestaande uit Van Duijn en Van Buuren wist tevens een game binnen te slepen. De Meerkerkers moeten nu de laatste twee wedstrijden vol aan de bak om degradatie te voorkomen.