•  Tegen HSSC '61 scoorde Warmenhoven de winnende treffer.
• Tegen HSSC '61 scoorde Warmenhoven de winnende treffer. Foto: Peter Verbeek

'Titel mooi, maar niet noodzakelijk'

vianen • In het elftal van Brederodes is een belangrijke rol weggelegd voor Dylan Warmenhoven. De 23-jarige middenvelder is dynamischer dan ooit, neemt zijn team in het veld bij de hand en ontpopt zich als een échte leider.

Warmenhoven komt uit een Brederodes-nest. Als C-junior maakte hij de overstap naar Houten. "Hun C1-team voetbalde in de eerste divisie. Ofschoon het niveauverschil enorm was kon ik goed mee. Toen ik A-junior was liet David Toxopeus weten dat hij me graag bij de zondagselectie van Brederodes wilde hebben. Twee seizoenen later stapte ik over naar de zaterdagafdeling, dat net naar de tweede klasse was gepromoveerd. Daar deed ik het kennelijk zó goed dat eerste klasser Delta Sports aan de bel trok. Ik was er nooit een onbetwiste basisspeler en omdat ik elke week wil spelen ben ik teruggekeerd naar Brederodes. Daar ben ik bezig aan mijn tweede seizoen."

Prutsseizoen

Dylan Warmenhoven heeft geen spijt van zijn uitstapje naar Delta Sports. "Het niveau was hoger, we hadden een leuk team en de organisatie was prima. Ik ben mentaal sterker geworden van het feit dat ik beperkte speeltijd kreeg." Na zijn terugkeer naar Brederodes viel hij niet met zijn neus in de boter. De groengelen misten kwaliteit voor de tweede klasse, en degradatie naar de derde klasse was het logische gevolg. "Hoewel het niet leuk was kom je alleen maar sterker terug na zo'n prutsseizoen", vindt Warmenhoven. "We hebben nu een heel gemotiveerde selectie van allemaal Viaanse jongens. Ons spel is erg aanvallend en dat is veel lekkerder voetballen. Na de komst van Marcel Peters, die veel vuil werk opknapt, hoef ik me minder met verdedigende taken bezig te houden, en kan ik meer vooruit voetballen." Dylan is veel dwingender aanwezig dan voorheen. Leiding geven en coachen gaan hem makkelijker af. De rol van het nieuwe trainersduo Sander Kloos/Edgar Hougee is evenmin onbelangrijk. Ze hebben voor rust gezorgd na een rommelig verlopen seizoen en op hun trainingen en coaching is weinig aan te merken.

Rijpen

"We begonnen zonder doelstelling aan dit seizoen en die is nog steeds niet geformuleerd. We bekijken het van week tot week. Een kampioenschap zou mooi zijn, maar is niet noodzakelijk. Ik denk dat we nog moeten rijpen voor we weer toe zijn aan de tweede klasse. Winnen van HSSC '61 was een opsteker, ook voor mij persoonlijk. Scoren houd me niet écht bezig, maar dat ik bij HSSC '61 mijn eerste competitietreffer maakte, en dat was ook nog eens de winnende, zorgde voor een prettig gevoel. We kijken nu uit naar de uitwedstrijd tegen SC Everstein, een duel dat ik absoluut wil winnen."


Peter Verbeek