Everstein knikkert Meerkerk uit beker

meerkerk • In de reguliere speeltijd van het midweeks gespeelde bekerduel hielden SV Meerkerk en SC Everstein elkaar in balans: 1-1. De gasten plaatsten zich voor de volgende ronde door de strafschoppenserie in hun voordeel te beslissen.

Beide trainers hadden tal van spelers die wel wat rust konden gebruiken thuis gelaten. Gerrie Schaap, trainer van SV Meerkerk, vond dit duel een goede gelegenheid om drie 17-jarigen speeltijd te geven. Collega Remko Versteeg durfde het aan om met slechts drie basisspelers aan te treden. In een wedstrijd waarin beide elftallen wilden voetballen was SC Everstein de hele wedstrijd wat meer aan de bal.

Over en weer regende het kansen. Een van de beste was voor Jort Binneveld (SC Everstein), die alleen opdook voor de doelman van de thuisclub. Het benutten van kansen was, mede door goede reddingen van beide keepers, in de eerste helft een grotere opgave dan het creëren ervan.

Steekpass

Vlak na rust gaf Yently Lemmer een bekeken steekpass op Guillermo Ooft, die er nu wél raad mee wist: 0-1. Pal daarna kwam SV Meerkerk weer op gelijke hoogte toen Floren Streefkerk de bal uit de tweede lijn volkomen onhoudbaar stijf in de kruising knalde: 1-1. Nadien mikte Victor Snoek (SC Everstein) de bal uit een vrije trap op de lat. Aan de andere kant liet Sander Slob een prima mogelijkheid liggen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. In de strafschoppenserie misten David Versluis (SV Meerkerk) en Victor Snoek (SC Everstein).

Bij een tussenstand van 5-5 kwam Luuk van der Leun (SV Meerkerk) niet tot scoren, terwijl Arjan Cornelissse de gasten daarna gedecideerd naar de volgende ronde schoot.