Kerstconcert Everdingen

everdingen • Mooie ingrediënten voor wat belooft een prachtig kerstconcert te worden op vrijdagavond 20 december in Everdingen: sfeervolle kerstmuziek door groot gemengd koor 'Da Capo', sprankelende zang van de jonge vocal group 'The Nightingale Choir', mooie klanken door gitaarsolist Martin Meijer én expressieve optredens van sopraan Linda Vink. Voeg daaraan toe het piano- en orgelspel van Jaap den Besten en de blazers en strijkers van het Ad Hoc Ensemble en je hebt een heerlijk muzikaal kerstprogramma, onder leiding van dirigente Marilou Krouwel. Dit alles vindt plaats in de prachtige Petrus en Pauluskerk aan de Lekdijk in Everdingen.

'Da Capo' zingt liederen als 'O Holy Night' en 'Stille Nacht', en temperamentvol in het Spaanse lied 'Esta Noche'. Bijzonder hierbij is ook het optreden van koorsolist tenor Lambert Kerkhof in onder meer het Wolgalied. 'The Nightingale Choir' bestaat uit jonge, ambitieuze zangers tussen de 18 en 30 jaar en brengt kerstmuziek in frisse, eigentijdse arrangementen. Martin Meijer is te horen in diverse aansprekende werken voor solo-gitaar. Sopraan Linda Vink, cum laude afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium, zingt enkele gloedvolle solo-werken, begeleid door Jaap den Besten, en is ook samen met 'Da Capo' te beluisteren. De presentatie wordt tijdens deze avond verzorgd door Elita Zoer.

Het concert begint om 20:00 uur in de Petrus en Pauluskerk aan de Lekdijk 25 in Everdingen. Kaarten voor dit concert kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via cceverdingen@hotmail.com of via T. van Putten,06-11438486.


'Geef licht!'

vianen • Het adventsproject in de PKN kerk in Vianan start zondag 1 december. Vier weken wordt uitgekeken naar de komst van het Kerstkind. Het thema van deze adventstijd is: 'Geef licht!' Er worden verhalen gelezen uit het Bijbelboek Micha. Elke zondag wordt er een thema behandeld en er wordt natuurlijk ook geknutseld. Op eerste kerstdag wordt het project afgesloten en wordt het feest van de geboorte van Jezus gevierd. Alle diensten worden gehouden in de Grote Kerk, Korte Kerkstraat 1 in Vianen, vanaf 10:00 uur. Alle kinderen van de basisschool zijn welkom, voor de jongste kinderen is er oppas.