C-diploma bij Albatros

vianen • Zwemvereniging Albatros uit Vianen is dit jaar gestart met een vervolg zwemopleiding op de reguliere zwemlessen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen na het behalen van hun Swim Easy en Envos A en B diploma graag verder willen zwemmen om nog beter te leren zwemmen. Albatros heeft daarom een vervolgopleiding gemaakt die de kinderen nog meer zwemplezier zal geven. Samen met leeftijdsgenoten zal de zwemtechniek verder verbeterd worden en zal meer aandacht worden gegeven aan uithoudingsvermogen zodat kinderen nog meer zelfredzaam worden. Ook is er veel aandacht voor het plezier met een waterpolobal in het water.

Vorige week is er in samenwerking met Zwemschool Midden Nederland voor het eerst afgezwommen in zwembad Helsdingen voor een echt C-zwemdiploma waarbij alle examenzwemmers hun diploma hebben behaald. Volgens de examinator, worden de leden door het les zwemmen te combineren met de sportiviteit van de balsport waterpolo, in zes maanden ontwikkeld tot krachtige zwemmers. Het mag uitzonderlijk genoemd worden dat examenkandidaten de vele baantjes hebben gezwommen zonder gebruik te maken van uitrust technieken. Het C examen werd dan ook in record tempo gezwommen. De zwemmertjes zelf hebben vooral veel plezier beleefd aan het bal element minipolo.

Omdat gewerkt wordt in kleine lesgroepjes is er veel extra aandacht voor de leden waardoor het zwemniveau van de kinderen weer meer aansluit op het zwemniveau dat Nederland gewend is. Kinderen die na het behalen van Swim easy of Envos A en B diploma verder willen zwemmen kunnen in het vervolg terecht bij Albatros. Met drie gratis proeflessen op dinsdag avond van 18:30 tot 19:30 uur kunnen zij kennismaken met deze nieuwe aanvullende zwemopleiding van de Albatros. Voor meer informatie en aanmelding proeflessen: bestuur@zvalbators.nl.

q www.zvalbatros.nl


Eerste vergadering Groeneweg

oudewater/ vianen • Oud burgemeester van Vianen, Wim Groeneweg, heeft donderdag voor het eerst de voorzittershamer gehanteerd tijdens de raadsvergadering van Oudewater. Opvallend was dat het onderwerp de renovatie van, en de parkeerproblematiek in, het centrum van Oudewater was. Oudewater heeft net jarenlange discussies over de renovatie van de Voorstraat in Vianen achter de rug, en lijkt nu in Oudewater met een zelfde onderwerp aan de slag te kunnen.


Leger des Heils collecteert

vianen • Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 25 tot en met 30 november langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels en de soepbus. Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald uit donaties.

q www.legerdesheils.nl