Timmerman stopt als voorzitter COC

utrecht • Oud-Vianees Simon Timmerman gaat stoppen als voorzitter van COC Midden-Nederland. Na ruim vier jaar kiest hij niet voor een derde termijn bij de vereniging die optreedt als belangenbehartiger voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI). "Ik kijk met veel trots terug op de bijdrage die heb ik kunnen leveren de afgelopen vier jaar", aldus Timmerman in een brief aan de leden. Op 18 januari neemt hij officieel afscheid tijdens een receptie ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van COC Midden-Nederland in de Utrechtse Nicolaikerk.

Nadat hij eind 2015 afscheid nam als voorzitter van Stichting PANN, trad hij in december van dat jaar toe tot het bestuur van COC Midden-Nederland. "Sinds ik eind 2015 door u werd gekozen heb ik mij keihard ingezet voor onze vereniging en de belangen van LHBTI's in onze regio. Mijn rol als voorzitter heb ik altijd gezien als een tweede, en hele leuke, baan. Dit deed ik altijd zeer gemotiveerd, met veel toewijding en energie. Ik heb geconcludeerd dat ik diezelfde motivatie, toewijding en energie niet nogmaals een termijn kan leveren bij COC Midden-Nederland", aldus Timmerman in zijn brief aan de leden.

q www.cocmiddennederland.nl


'Eigen' diploma Reddingsbrigade

vianen • Dit seizoen is Reddingsbrigade Vianen gestart met twee eigen zwemdiploma's doordat de technische en conditionele eisen van het Easy Swim diploma en het Envoz ABC diploma niet aansluiten op het Junior Redder diploma van Reddingsbrigade Nederland.

Om kinderen die lid van Reddingsbrigade Vianen willen worden het zwemplezier te laten behouden en mee te kunnen laten komen op hun eigen niveau zijn de volgende diploma's door de Reddinsbrigade Vianen in het leven geroepen: RBV diploma Basis en Compleet. Kinderen werken dan hier naar een diploma toe en kunnen daarna instromen in de Junior Redderlijn van Reddingsbrigade Nederland. Kinderen werken aan zwemtechniek, conditie, onderwater oriëntatie en zelfredding op hun eigen niveau en kunnen dat afsluiten met als beloning een diploma.

Nederland is een echt waterland en ook in de omgeving Vianen is veel water te vinden. Zwemveiligheid en -vaardigheid is dus belangrijk. Daarom zijn zowel kinderen als volwassenen welkom bij de Reddingsbrigade Vianen. Wie belangstelling heeft of meer informatie wil: bestuur@reddingbrigadevianen.nl. Of kom proefzwemmen op woensdagavond vanaf 17:30 uur. Let op: deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma A of een Easy Swim diploma. Er mag drie keer een proefles worden gevolgd, wie lid wil worden betaalt 13,75 euro contributie per maand.