Afgetekend verlies voor Het Fust

vianen • Het driebandenteam van Het Fust kwam er in de thuiswedstrijd tegen Padoc 13 niet aan te pas. Na een prima opening (9-8 in zes beurten) had Maurice de Vré (37) een té lange periode waarin hij amper scoorde. Peter Brouwer nam een voorsprong van 18-10 en daar hikte de Vianer de rest van de partij tegen aan. Na een serie van 5 caramboles van de Woerdenaar was het gebeurd met De Vré (28-35 in 52 beurten): 0-2. Tegen Edwin Visser liet Robbert Geuze (22) lange tijd goed spel zien. De mannen hielden elkaar tot 14-15 in evenwicht. Geuze liet het nadien compleet droog afweten, terwijl Visser op stoom kwam en de pot in dertig beurten naar zijn hand zette (14-21): 0-4. Niek Schermer (17) begon met zeven poedels, en moest daarna een 0-8 achterstand zien weg te werken. Dat leek onbegonnen werk, maar toch lukte het hem om al bij 9-9 langszij te komen. Vervolgens kende Sjaak Rijke zijn sterkste fase en in 28 beurten pakte hij de winst (12-17): 0-7 (bonuspunt voor Padoc 13).

De Rooie Reigers gaat fors onderuit

vianen • In de thuiswedstrijd tegen Padoc kreeg het libreteam van De Rooie Reigers biljartles: 0-7. Door de absentie van Joop Florie moest Cok Florie twee keer aan de bak. Hij opende tegen Robbert Maijenburg, die al snel een riante voorsprong nam: 9-77. Florie (124) kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar schoot er weinig mee op doordat Maijenburg met reeksen van 43 en 45 caramboles alleen maar méér afstand nam. Na vijftien beurten kon de Vianer alleen maar berusten in zijn nederlaag: 64-183): 0-2. Namens de bezoekers maakte Marnix de Kruijf in zijn tweede beurt een serie van 76 caramboles noteren. Jhon Burggraaf (123) antwoordde met een reeks van 37. De Woerdenaar bleef driftig scoren en tikte de partij in de zevende beurt uit (56-153): 0-4. In de laatste pot ging het beter met Cok Florie (129). Na series van 26 en 30 caramboles leidde hij na zes beurten met 72-52.

Ivo Goossens, die geen enkele keer poedelde, kwam sterk terug en won het duel in twaalf beurten met 104-97: 0-7 (inclusief bonuspunt).

Verlies beperkte selectie Servia

capelle a/d ijssel • Een sterk uitgedunde selectie van het herenteam van Servia verloor zaterdag in Capelle a/d IJssel met 3-1 van VCN 2. Coach Michiel de Ruijter had slechts één wisselspeler tot zijn beschikking.

In de eerste set ging het nog goed. Op de service van Michiel de Haan werd direct het verschil gemaakt. De rest van de set leverde de mannen van Servia ook een goede servicedruk waarop de tegenstander geen antwoord had: 15-25.

De tegenstander begon de tweede set met ander basisteam. Deze set was het spelbeeld totaal omgedraaid. Het lukte Servia niet meer om de servicedruk van de eerste set te leveren. Men ging daarnaast meer eigen fouten maken. Geen enkel moment in de set was het spannend: 25-19. VCN bracht ook in de derde en vierde set met een stabiele service genoeg druk op de passline van Servia om niet meer in de problemen te komen. Beide sets gingen redelijk kansloos verloren (25-19, 25-22).

De volgende wedstrijd staat 9 november op het programma. Om 16:45 wordt er in Helsdingen Vianen gespeeld tegen RVV heren 1. Dit team speelt voor het eerst 2e divisie en staat direct in de top van de ranglijst.