Wijnproeverij

vianen • In Hof van Batenstein wordt woensdag 13 november weer een wijnproeverij gehouden. Jan Vermeulen van Wijnhandel van Schaik uit Vianen laat bezoekers dan weer een paar heerlijke wijnen proeven. En natuurlijk hoort bij de wijn een lekker stukje kaas. Om deze avond nog gezelliger te maken zorgen de Donjongens voor de muzikale omlijsting. De avond wordt vanaf 19:30 uur gehouden in de Kwantzaal van Hof van Batenstein. Deelname kost 3,50 euro, aanmelden kan tot donderdag 7 november via de receptie van Welzijn Vianen of bel 0347-374097.


Kennismaken op Lek en Linge

culemborg • Benieuwd naar de sfeer en het onderwijs op Lek en Linge? Leerlingen uit groep 8 zijn welkom voor snuffellessen op 11, 12 en 18 november. Ouders worden uitgenodigd voor de informatieavond op 13 november, van 19:30 tot 22:00 uur. Na een introductie van directeur-bestuurder Carel Konings vertelt teamleider brugklas Frank van Geffen graag meer over de persoonlijke begeleiding op school. Voor het tweede deel van de avond is er een keuze uit een divers aantal workshops. Zoals onder andere: 'Tweetalig onderwijs', 'Vmbo-beroepsgericht', 'Gymnasium' en 'Vrijeschoolleerroute'. Ook komen leerlingen en ouders/ verzorgers van de school aan het woord. Meer informatie of aanmelden:

q www.lekenlinge.nl


Rijbewijskeuring

nieuwegein • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/ D/ E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor drie keer per week terecht bij de RijbewijskeuringsArts, hoofdpraktijk Nieuwegein, Lensveltlaan 25. Voor informatie en een afspraak kan gebeld worden naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl. Let op: het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Er moet eerst een Gezondheidsverklaring gekocht worden. Die is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). De vragen moeten beantwoordt worden en samen met de Gezondheidsverklaring naar het CBR gestuurd worden. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring.


Zorg voor gevangenen

zijderveld • Lucy van der Griendt zal woensdag 13 november vanaf 10:00 uur tijdens de open vrouwenochtend vanuit de hervormde gemeente Zijderveld spreken over 'zorg voor gevangenen'. Lucy is vrijwilligster bij Gevangenzorg Nederland.
Meer informatie: vrouwenkring@hervormdzijderveld.nl.