Muziek in huis

vianen • Het ensemble Martien Oster Trio geeft dinsdag 12 november een optreden in Woonzorgcentrum Hof van Batenstein, onderdeel van Stichting Zorgspectrum. Het concert begint om 10:30 uur. De entree bedraagt 3 euro inclusief een kopje koffie.

Het ensemble Martien Oster Trio, bestaande uit Martien Oster op gitaar, Matheus Nicolaiewski op contrabas, Jean-Clair de Ruwe op drums, brengt een gevarieerd programma. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Batenstein, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Muzikanten

Gitarist Martien Oster behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Met een indrukwekkende staat van dienst staat Martien al jaren aan de top in de Nederlandse jazzscene. Martien heeft gewerkt en cd's opgenomen met onder andere Monty Alexander, Diana Krall en Dr. Lonnie Smith. In 2016 tourde hij met fusionpionier Larry Coryell die Martien beschrijft als een 'intelligente en soulvolle gitarist'. Zijn meest actuele CD productie deed hij met Harold Mabern, de pianist die jarenlang met Wes Montgomery speelde.

Geboren en getogen in Brazilië, verhuisde bassist Matheus Nicolaiewsky in 2011 naar Nederland om contrabas te studeren aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts in Rotterdam. Zijn stijl van spelen maakt Matheus tot een van de meest gevraagde bassisten van het land en daarbuiten. Hij speelde onder meer met Peter Bernstein, Stochelo Rosenberg, Jazz Philarmonic Orchestra of St Peterburg, Max Ionata en Frits Landesbergen.

Drummer Jean-Clair de Ruwe heeft in 2004 zijn studie aan het Conservatorium van Utrecht cum laude afgesloten. In 2016 kreeg Jean-Clair een beurs van het Mignon Muziekfonds om zich verder te bekwamen als musicus en ging voor twee maanden naar New York waar hij les kreeg van Rodney Green en Kenny Washington. Jean-Clair heeft het podium gedeeld met onder meer Roy Hargrove, Charles McPherson, Howard Alden, Bert Joris, Ferdinand Povel, Bert van den Brink en het Millenium Jazz Orchestra.