• De Dag van de Mantelzorg werd erg gewaardeerd.
• De Dag van de Mantelzorg werd erg gewaardeerd. Foto: Peter Verbeek

Verwendagje mantelzorgers

vianen • Voor omstreeks 140 mantelzorgers van de voormalige gemeente Vianen was zaterdag tijdens de Dag van de Mantelzorg een aantrekkelijk programma samengesteld.

De mantelzorgers kregen deze dag bij Hotel Van der Valk aangeboden als waardering voor wat zij betekenen voor een ander. Dagvoorzitter Eleonara van IJssel zette de zes vrijwilligers die de organisatie op zich hadden genomen in het zonnetje. Wethouder Marcel Verweij sprak zijn dank uit aan de mantelzorgers. Ook liet hij weten dat alle geregistreerde mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de gemeente Vijfheerenlanden een cadeaubon tegemoet kunnen zien.

Aansluitend volgde een optreden van cabaretier Thijs Kemperink, een Twentse spraakwaterval die vertelde over het leven in zijn dorpje, waar zorg voor de naasten nog een vanzelfsprekendheid is. Doorspekt met veel humor schetste hij tal van situaties uit het dagelijkse leven die voor veel mantelzorgers heel herkenbaar waren. Na zijn conference verplaatste het gezelschap zich twee verdiepingen hoger, waar werd genoten van een brunchbuffet.

Carolien Harbers, coördinator Mantelzorg Vianen, vertelde dat de Dag van de Mantelzorg al jaren wordt gehouden in Vianen. "In ons bestand staan ruim 300 mantelzorgers, mensen die langdurig zorg bieden aan familieleden, buren of andere hulpbehoevenden. We weten dat er veel meer mantelzorgers zijn. zij worden van harte uitgenodigd om zich te melden via mantelzorg@welzijnvianen.nl of via 0347-374097. Alle mantelzorgers verdienen een pluim en een leuke dag waarop ze waardering krijgen."