• Bibliotheek Vianen werkt aan mediawijsheid.
• Bibliotheek Vianen werkt aan mediawijsheid.

Bieb maakt inwoners 'mediawijs'

vianen • Digitale media verrijken het leven, maar roepen ook vragen op.

Hoe er veilig en bewust mee om te gaan? En welke mogelijkheden bieden de digitale media? Het hele jaar door kunnen inwoners van Vianen bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning bij en kennis van het gebruik van digitale media. In de landelijke Week van Mediawijsheid, van 8 tot en met 15 november, zet de bieb het aanbod nog eens in de etalage.

De Bibliotheek voert deze week campagne voor de online Data Detox kuur. Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet meer zelf de baas zijn over hun gegevens. Waarom krijgen ze zo veel reclame op hun tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van hen weten? Met de gratis Data Detox kuur krijgen deelnemers in acht dagen meer controle over hun online leven.

Tijdens de Digi-inloop biedt de Bibliotheek iedereen de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen over het werken met laptop, tablet en smartphone. Ook wie meer uit zijn computer wil halen of wil leren omgaan met DigiD kan bij de inloop terecht. De gratis Digi-inloop is elke woensdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

Er komen steeds meer e-books en bibliotheekleden kunnen die ook lenen. Wie vragen heeft over e-books en/ of het lenen daarvan kan meedoen aan een workshop of langskomen bij het wekelijkse inloopspreekuur. In de workshop op woensdag 13 november van 13:30 tot 15:00 uur legt een e-bookspecialist stap voor stap uit hoe een e-book uit de online Bibliotheek op een digitaal apparaat gezet kan worden. Het wekelijkse spreekuur is op donderdag van 13:30 tot 14:30 uur.


q bibliotheeklekijssel.nl/week-van-de-mediawijsheid