Ook Leerdam Sport niet langs Peursum

leerdam • Peursum is dit seizoen kampioen van de gelijke spelen. Dat ondervond ook Leerdam Sport dat niet verder kwam dan 1-1. De Leerdammers kregen ruimte om te voetballen, maar gingen daar voor rust niet goed mee om. Peursum nam de leiding door verkeerde breedtepass af te straffen. Na rust maakte de thuisploeg na een kwartiertje de gelijkmaker. Juarth Leihitu bediende Joshua Cohen die op zijn beurt Ray Kant in staat stelde de 1-1 te scoren.

LRC wint subtopper bij SVL

langbroek • LRC verstevigde zijn plek in de subtop door concurrent SVL met 0-1 te verslaan en daarmee het gat met de nummer vijf te vergroten tot vier punten. Na rust was een doelpunt van Arwin van Soest voldoende voor de punten. Van Soest miste daarna nog een strafschop.

Geen winnaar in streekderby

groot-ammers • Tevreden gezichten na afloop van Groot-Ammers - SV Meerkerk (2-2). Na een sterke openingsfase, waarin de gasten hadden moeten scoren, nam de thuisploeg het heft in handen en pakte brutaal een 2-0 voorsprong. Arvin Vink en Jan-Willem Renes waren trefzeker. Op slag van rust maakte Melvin van den Heuvel voor Meerkerk de belangrijke aansluittreffer. In deel twee wist ook Dick Kooijman met het hoofd het net te vinden.

Ameide onderuit tegen Lopik

ameide • Op Meihoven was SV Lopik heer en meester. De 0-2 ruststand en de uiteindelijke 0-3 nederlaag spraken boekdelen. Slechts tien minuten na rust had Ameide het iets betere van het spel. Tom de Kruijk en Robin Tamming misten.

Zwakke eerste helft nekt Lekvogels

herwijnen • Na drie winstpartijen haperde de motor van Lekvogels even en werd er met 3-2 verloren van Herovina. Dat was vooral te wijten aan een zwakke eerste helft. De withemden verrasten nog wel door met een eerste uitval via Ralf van Klij op voorsprong te komen. Tot aan de rust moesten vervolgens wel drie tegentreffers worden geïncasseerd. In het tweede bedrijf kwam Lekvogels goed uit de startblokken en raakte paal en lat. Uiteindelijk zorgde Jesse Kersbergen nog wel voor de aansluitingstreffer.

Afscheidsduel voor René de Blok

vianen • René de Blok, oud-speler/trainer van Brederodes, krijgt op zaterdag 9 november een afscheidswedstrijd aangeboden door een aantal voetbalkameraden. De Blok speelde van 2003 tot en met 2006 in het zondagelftal van Brederodes. Daarna verdedigde hij de kleuren van LRC en UVV. In 2012 keerde hij terug bij Brederodes, met de bedoeling om het zieltogende eerste zaterdagelftal, naar een hoger plan te brengen. Eerst als speler/trainer, later als speler, heeft hij aan de basis gestaan van promoties van de vijfde naar de tweede klasse. De organisatie heeft veertig voetballers geselecteerd waarmee René de Blok, zowel in de jeugd als bij de senioren, heeft gevoetbald. Ze spelen drie wedstrijdjes van 20 minuten. Aanvang 16:30 uur.