SC Everstein gaat door ondergrens

utrecht/vianen • Het nog puntloze Voorwaarts stuntte door SC Everstein met 4-1 te kloppen. Een productief Vianen versloeg De Dreef met 6-1.

De bezoekers namen in de tiende minuut de leiding toen Guillermo Ooft een assist van Victor Snoek afrondde: 0-1. Even minuten later werd het 1-1 na een schot uit de tweede lijn: 1-1. Vlak voor rust leden de gasten balverlies op het middenveld, en uit de omschakeling kwam Voorwaarts op voorsprong: 2-1.

In de tweede helft speelden de roodwitten wat offensiever. SC Everstein liet zoveel ruimte achter op de eigen helft dat Voorwaarts tot twee keer toe naar een doelpunt counterde: 4-1. Tussendoor had Yently Lemmer pech met een bal op de lat. "We zijn vandaag door de ondergrens gegaan en dat is niet gecompenseerd met werklust", vond coach Remko Versteeg.

Onrustig begin

Ondanks een onrustig begin miste Vianen in het eerste kwartier drie goede kansen. Halverwege de eerste helft werd het 1-0 door Justin Mouhmy. Kort nadat de Utrechters twee aardige mogelijkheden om zeep hadden geholpen maakte Dusty Louwaars er 2-0 van. Toen Mouhmy twee minuten na rust voor 3-0 had gezorgd wist Vianen dat de winst tegen het collectief beperkte De Dreef binnen was.

Dat de gasten na een foutje van doelman Rick Leeman op het uur terug kwamen tot 3-1 kon de pret niet drukken. Na overtredingen binnen de beruchte lijnen mocht Achem Rabinig binnen drie minuten twee keer met succes aanleggen vanaf de stip: 5-1. Invaller Bernhard Schreuders bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 6-1.