• Robbie de Roos is een speler met een neusje voor doelpunten.
• Robbie de Roos is een speler met een neusje voor doelpunten. Foto: Peter Verbeek

'Van HSSC '61 willen we altijd winnen'

everdingen • In West 1, derde klasse D, worden dit seizoen in het gebied ten zuiden van de Lek veel streekderby's gespeeld. Van de duels tussen Vriendenschaar, Focus '07, HSSC '61, SC Everstein en Brederodes is er één die er boven uit springt: die tussen SC Everstein en HSSC '61. Komende zaterdag staat die op de rol, op sportcomplex Ries van Arnhem.

De 24-jarige Robbie de Roos was nog maar A-junior toen de toenmalige trainer Dennis van der Steen hem in 2013/2014 mee liet trainen met de selectie en hem af en toe ook een invalbeurt gunde. "Ik maakte mijn debuut thuis tegen Hardinxveld, en scoorde meteen. Overigens was dat mijn enige treffer van dat seizoen."

Nuttige kracht

Na het vertrek van Van der Steen kreeg SC Everstein te maken met een stoet van trainers waarvan de meesten voortijdig stopten of aan de kant werden geschoven. De eerste twee seizoenen erna zagen de trainers het niet zitten in Robbie de Roos, die in die fase ervaring opdeed in het tweede elftal, waar hij een nuttige kracht werd. Peter de Vaal haalde hem weer bij de selectie waar hij sindsdien, mede door zijn scorende vermogen, een vaste waarde is.

"Vorig seizoen begonnen we met Carel van der Velden. Voor de winterstop presteerden we prima. Toen hij opstapte vielen er spelers weg en kwam oud-speler Peter Verwolf voor de groep te staan. Samen met de ervaren Wim het Lam heeft hij er in een onrustig verlopen seizoen het maximale uitgehaald. Met Remko Versteeg aan het roer is de rust terug. Hij laat SC Everstein voetballen en tot nu toe doen we het heel behoorlijk. Voor mezelf had ik gedacht om tussen de vierde en de achtste plaats te eindigen, en tot nu toe klopt dat aardig."

Krenten in de voetbalpap

Van de acht streekderby's die SC Everstein dit seizoen speelt leven die tegen Focus '07 en Vriendenschaar het minst. De duels tegen Brederodes zijn belangrijker maar die tegen HSSC '61 zijn de krenten in de voetbalpap. De Roos: "Die wedstrijden willen beide elftallen altijd winnen. Wij beginnen er altijd vol vertrouwen aan, maar de laatste twee seizoenen hebben we ze allemaal verloren. Dat HSSC '61 in een wat mindere fase zit zegt me helemaal niets."

Tegen SC Everstein haalt de selectie altijd het beste uit zich naar boven, denkt Robbie de Roos. "En dat zal deze keer niet anders zijn. Het wordt een heel lastige wedstrijd tussen twee elftallen die niet veel voor elkaar onder doen."

Ten slotte: "Dit zijn wel de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet. Ik kijk er naar uit. Wat de uitslag betreft: ik kan er geen zinnig woord over zeggen."


Peter Verbee