Buurtbewoners bevrijden bestuurder te water

leerbroek • Op de Leerbroekseweg raakte zaterdagavond een auto te water. Buurtbewoners handelden adequaat en levensreddend door de bewusteloze bestuurder uit zijn voertuig te bevrijden. Omwonenden hoorden na het eenzijdige ongeval een harde klap -de auto raakte nog een boom-, gingen naar buiten en troffen een voertuig aan dat op z'n kop in de sloot lag. Ze handelden direct. De bewusteloze bestuurder werd uit zijn auto bevrijd en op de kant gelegd, waar hij werd verzorgd totdat de ambulance ter plaatse kwam.

De man kwam weer bij en is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Met een shovel werd de auto uit het water getrokken. Er bleken geen andere inzittenden te zijn. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Die wees uit dat hij niet onder invloed van alcohol was.


Senioren maken zeepketting

lexmond • De Algemene Seniorenvereniging Lexmond komt woensdag 6 november bij elkaar om een zeepketting te maken. Van ASVL-leden wordt hiervoor een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro. In verband met de benodigde hoeveelheid materialen dient men zich voor 30 oktober op te geven bij Teuni de With, 0347-341545. Ook niet-leden zijn welkom tegen betaling van 13,50 euro.

Deelnemers zijn op 6 november welkom in Huis Het Bosch, aanvang 14.00 uur.


Voedselactie Dorcas

ameide • De Dorcas werkgroep Ameide/Tienhoven aan de Lek doet vrijdag 8 en zaterdag 9 november mee met de jaarlijkse voedselinzamelingsactie van Dorcas Hulp Nederland voor de allerarmsten in Oost-Europa. Gevraagd wordt om boodschappen te doen en/of die in te leveren bij Coop supermarkt De Jong op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur. Info: Bert Berendsen via 0183-602832.


Info-avond voor huurders LEKSTEDEwonen

vianen • LEKSTEDEwonen houdt op woensdag 6 november in zalencentrum 't Klooster een informatieavond voor huurders in de wijken de Hagen laagbouw en Hoef en Haag. Ook geïnteresseerde huurders uit andere wijken/kernen van Vianen (gemeente Vijfheerenlanden) zijn welkom. Het Huurdersberaad is aanwezig om met huurders in gesprek te gaan. Medewerkers van LEKSTEDEwonen zijn aanwezig om de aanwezigen te informeren over:nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten van huurwoningen.

Ook informeren zij de huurders over het verschil tussen reparaties/onderhoud aan huurwoning door verhuurder en het Serviceabonnement voor reparaties/onderhoud, gasloos bouwen voor zowel bestaand- als nieuwbouw en het plaatsen van zonnepanelen op huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Verder komt aan de orde de huidige regels aangaande woningtoewijzing en inschrijving als woningzoekende.

Het is mogelijk om binnen te lopen tussen 19:30 en 21:00 uur. Aanmelden is niet nodig. De koffie en thee staan klaar.