Viko trots over verloop eerste competitiehelft

vianen/amsterdam • De korfballers van Viko gingen reisden zaterdag af naar hartje Amsterdam om aan te treden tegen koploper Swift. Dit was de eerste return van deze competitie. Na een moedige strijd van de ploeg uit Vianen verloor het team, net als de eerste wedstrijd in Vianen, redelijk kansloos van de Amsterdammers: 21-15.

Swift was wel gewaarschuwd, want tegen alle verwachtingen in, heeft VIKO deze competitie toch redelijk wat punten binnen weten te halen. Het is een goede middenmoter in de eerste klasse waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Swift ging dan ook op volle oorlogssterkte het veld in en begon meteen geconcentreerd aan de wedstrijd, De Vianezen keek binnen 5 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Maar Viko, strijdbaar als altijd, gaf zich niet gewonnen en begon rustig mee te scoren. De twee ploegen hielden elkaar scherp en met mooie aanvallen scoorden de ploegen om en om. Tien minuten voor rust stond de ploeg uit Amsterdam nog steeds met drie doelpunten voor. Vervolgens wist VIKO drie keer achter elkaar te scoren en kwam zo langszij, zodat er bij rust een mooie 10-10 op het scorebord stond.

Overwicht Swift

Tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft wist Viko nog bij te blijven, maar daarna moest het zich gewonnen geven. Swift wist binnen 10 minuten 5 keer achter elkaar te scoren en liep uit naar een 18-12 voorsprong. Coach Rob Siemer probeerde nog doelpunten te forceren door de schutter van het tweede, Rick Heijnen, in de aanval te brengen. Maar ook dat mocht niet meer baten. Swift bleef overwicht houden, kwam niet meer in gevaar en bleek na 60 minuten de terechte winnaar, 21-15. Viko kan met trots terugkijken op deze eerste competitiehelft en mag met vertrouwen de zaalcompetitie ingaan. De zaalcompetitie start op zaterdag 23 november.

Scores

Doelpuntenmakers voor VIKO: Aron Neijmeijer -5, Marcel Hijnen - 3, Thorven Oostrom - 3, Romy Houweling - 2, Esmee Dubbers - 1 en Aaliyah van Hattum - 1.