Spooky op het Spoel

culemborg • Op zaterdag 2 november vindt bij Werk aan het Spoel de tweede editie plaats van Spooky op het Spoel. Dit jaar is het thema 'Dia de los Muertos' waarbij bezoekers te maken krijgen met verschillende freaky dode figuren die speciaal op deze avond weer even tot leven komen. Het spektakel wordt georganiseerd door stichting Werk aan het Spoel en Caatje aan de Lek. Maar liefst 65 dansers, 24 acteurs en 12 vrijwilligers zijn betrokken bij deze editie van Spooky op het Spoel. Theaterjuf Sandra van Wijk is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het evenement.Op verschillende locaties op het fort zijn er creepy figuren te vinden en door middel van een plattegrond met speurtocht kun je al deze figuren een bezoekje brengen. Ondertussen zorgen de dansers van Balletstudio Chantal van der Tuijn voor scary dance moves in het amfitheater. Het restaurant Caatje aan de Lek is geopend, speciaal voor deze avond heeft het menu een Mexicaans tintje.

Het evenement duurt van 19:00 tot 21:00 uur. Het evenement is kids-proof en geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Toegang is gratis. Bij erg slecht weer zal het evenement wordt afgelast. Check voor de actuele situatie de website of social media.


Gratis boek van Jan Wolkers

vianen • De Bibliotheek Vianen staat van 1 tot en met 30 november in het teken van duurzaamheid. Om aandacht te vragen voor dit actuele thema, geeft de Bibliotheek in november het boek 'Winterbloei' van Jan Wolkers cadeau.

Duurzaamheid is een thema voor iedereen. Het besef dringt door dat er duurzamer geleefd moet gaan worden. Maar wat kunnen mensen zelf doen? Hoe kunnen ze een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld? Dat staat dit jaar centraal in de landelijke campagne Nederland Leest.

Wie zelf aan de slag wil met het thema duurzaamheid, kan de hele maand november gratis het boek 'Winterbloei' van Jan Wolkers afhalen in de Bibliotheek IJsselstein of Vianen (zolang de voorraad strekt, op vertoon van de bibliotheekpas). Winterbloei is een boek vol verhalen over de schoonheid, maar ook over de kwetsbaarheid van de natuur.


'Kouwe kak en tatoeage'

vianen • Ieder jaar presenteert Toneelvereniging GER Zuijdendorp een blijspel, komedie of een klucht. Dit jaar, op vrijdag 22 en zaterdag 23 november staat alweer de 38e uitvoering van Toneelvereniging GER Zuidendor op het programma/ Vanaf 20:00 uur wordt in de theaterzaal van sportcentrum Helsdingen in Vianen een komedie in drie bedrijven gepresenteerd: 'Kouwe kak en tatoeage'. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom, regisseur is Edwin Zuijdendorp. De zaal gaat om 19:30 uur open, kaarten kosten 7 euro.

Het lijkt een rustige dag te worden in huize van Stoetenweg. Maar dat verandert wanneer Eugène van Stoetenweg tussen de reclamefolders een brief uit België vindt. De brief is afkomstig van ene Sjef, een zeer verre neef van Eugène. Sjef schrijft dat hij binnenkort op bezoek komt, maar omdat adresgegevens ontbreken, is het voor de familie niet mogelijk hem te vragen het bezoek uit te stellen in verband met de op handen zijnde verloving van hun dochter Marie-Claire met Willem Jan. Op deze zondagochtend staat Sjef, onverwacht met vrouw en zoon op de sjieke stoep van huize van Stoetenweg en kondigt aan twee weken te blijven.