woensdag 30 oktober

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen.

Vrouwenochtend
10:00, Hagestein, kerkelijk centrum. Vrouwenochtend in het kerkelijk centrum tegenover de kerk. Spreekster op deze ochtend is Lize Roest uit Houten, zij zal spreken over het thema: 'Eigen grenzen zijn niet ver te zoeken'. Er is oppas aanwezig. Meer informatie: J. Reijersen-van Buuren, 06-12904320.

Digitaal fotograferen
19:30, Leerdam, Stadspodium GO. Cursus digitaal fotograferen voor iedereen met een digitale camera die beter wil leren fotograferen. De cursus beslaat acht avonden en deelname kost 150 euro. Reserveren: www.go-leerdam.nl. De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, minimaal vijf.

donderdag 31 oktober

Postzegels
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een bijeenkomst. Verzamelaars kunnen er zegels ruilen, er is bovendien een veiling.

Hervormingsdienst
19:30, Vianen, christelijke gereformeerde kerk, Schoolstraat. In de Hersteld Hervormde Kerk aan de Kerkstraat wordt een Hervormingsdienst gehouden. Tijdens deze herdenkingsdienst wordt er stil gestaan bij de Reformatie die begon in 1517. De Hervormingsdienst wordt georganiseerd door de plaatselijke Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Schoolstraat en Hersteld Hervormde Kerk aan de Kerkstraat. Dominee R.J. Oomen en dominee M. van der Sluys zullen in deze dienst voorgaan.

Info avond openluchtspel
19:30, Vianen, basisschool Egbertus. Voor het openluchtspel Watervlucht op zondag 22 maart 2020 in Vianen is de organisatie op zoek naar (complete) gezinnen die willen meespelen in dit historische drama. Vanavond de eerste informatieavond voor geïnteresseerden in basisschool Egbertus in de Achterstraat in Vianen. De tweede informatieavond is op woensdag 6 november, om 19:30 uur in de Egbertusschool in Vianen. Opgeven kan via info@lichtopvianen.nl.

'Grenze(n)loze tijd' op de planken
19:30, Leerdam, Hofje van Mevrouw Van Aerden. De Heeren van de Vijfheerenlanden leiden bezoekers door de eeuwen heen tijdens de voorstelling 'Grenze(n)loze tijd'. De voorstellingen zijn te zien op donderdag 31 oktober 19:30 uur, vrijdag 1 november 19:30 en zaterdag 2 november om 14:30 en 19:30 uur en starten in het Hofje van Mevrouw Van Aerden en eindigen daar ook weer. Reserveren gewenst via: www.kerntheater.nl.

vrijdag 1 november

Oprecht cabaret
20:15, Nieuwegein, De Kom. Na 'Ga-Bie-Jer' komt Javier met 'Guzmán' in De Kom. In dit tweede deel van een trilogie, kijkt hij terug op zijn grillige leven en zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist.

zaterdag 2 november

Boelmarktloods
9:00, Meerkerk, Energieweg 3. Tot 11:30 uur is de boelmarktloods weer open. Bezoekers kunnen dan weer boelmarktspullen inleveren op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3, loodsen M&N.

Snuffelkelder Everdingen
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. In de Snuffelkelder zijn leuke spulletjes te vinden voor de eigen huiskamer. Er zijn ook uitdagende artikelen voor creatieve mensen of voor mensen die hun kledingkast willen aanvullen. De Snuffelkelder is elke zaterdag open. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde kerk in Everdingen.

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO. Veteranencafé in POGO, Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Alle Veteranen, voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partners van harte welkom.

Spooky op het Spoel
19:00, Culemborg, Werk aan het Spoel. Bij Werk aan het Spoel vindt de tweede editie plaats van Spooky op het Spoel. Dit jaar is het thema 'Dia de los Muertos'. Het evenement is kids-proof en geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Toegang is gratis. Bij erg slecht weer zal het evenement wordt afgelast. Check voor de actuele situatie de website of social media.

Inspiration
19:30, Hagestein, Dorpshuis de Biezen. Interkerkelijk koor Inspiration geeft een bijzonder concert, samen met fanfare Excelsior Hagestein. Deze avond zal Viva Musica beginnen met optreden. Viva Musica is een onderdeel van Excelsior Hagestein. Daarna zullen Inspiration en Excelsior Hagestein ieder apart nummers uit hun repertoire laten horen. Voor deze avond zijn ook twee nummers samen ingestudeerd. De entree bedraagt 5 euro.

Carmen
20:15, Nieuwegein, De Kom. Het tragische verhaal van korporaal Don José, die verliefd wordt op het rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen, is bijna anderhalve eeuw na Bizets dood nog steeds een van de geliefdste opera's ter wereld. De opera is Frans gezongen, met Nederlandse boventiteling.

Antidepressief
20:30, Nieuwegein, De Kom. Marjolijn van Kooten staat bekend om haar psychiatrisch cabaret, waar je behoorlijk van opknapt. Na het succes van 'Ik zie de bui al hangen' is er nu 'Ongestoord'.

zondag 3 november

Bomenmuseum
9:00, Vianen, Parkeerplaats Benedictushof. Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een excursie naar Het Gimborn bomenmuseum in Doorn. Hier worden veel soorten bomen en misschien ook wel paddenstoelen bekeken. Vertrek vanaf de parkeerplaats Benedictushof in Vianen.

Proeverij Bewust Culemborg
11:00, Culemborg, Huis van de Stad. Van Japanse massage tot duurzaam vermogensadvies en van 'yoga voor stijve harken' tot presentaties over lekker gezond eten. Het is allemaal uit te proberen op de Proeverij van Bewust Culemborg. Van 11:00 tot 17:00 uur kunnen geïnteresseerden terecht in het Huis van de Stad, Oude Vismarkt 4 in Culemborg. Meer informatie? De Proeverij is te volgen op Facebook, maar kijk ook eens op: www.bewustculemborg.nl.

DNA van Nieuwegein
16:00, Nieuwegein, de Kom. In De Kom wordt 'Herfst en Nieuwegein' gehouden. Een bijzondere middag, geleid door Spinvis, waarin hij op zoek gaat naar het DNA van Nieuwegein. Voor de liefhebber is er een gezamenlijke maaltijd bij te boeken. Tijdens het eten wordt de kennis van Nieuwegein getest in een pubquiz.

maandag 4 november

LGB-en
09:30, Vianen, Hof van Batenstein. Kom mee LGB-en (Lichamelijk en Geestelijk in Beweging): met een clubje wandelen én geheugentraining. Natuurlijk is er de mogelijkheid om aan één van de twee activiteiten deel te nemen. Om 9:30 uur start wandeling, om 11:00 uur aanvang geheugentraining, inclusief een sapje. Wie liever een kortere wandeling maakt, kan dat aangeven bij de receptie van Welzijn Vianen, 0347-374097.

Alzheimer Café
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Wie dementie heeft, kan zich anders gedragen dan voorheen. Hoe komt dat en hoe kun je daar zelf of als mantelzorger het beste mee omgaan? Dit zijn voorbeeldvragen die Sabine Semel (psycholoog) zal beantwoorden.

woensdag 6 november

Koffie Zijderveld
10:00, Zijderveld, Ontmoetingscentrum. Na de koffie komt een medewerker van de Rabobank vertellen over internetbankieren.