woensdag 23 oktober

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Spelmiddag
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Een gezellige middag met onder andere sjoelen, rummikub, kaarten, scrabbelen. Entree: 2 euro, inclusief kopje koffie/ thee en een drankje met een hapje.

Benjamin de Beer
15:00, Nieuwegein, De Kom. 'Benjamin de Beer' komt op veler verzoek weer terug in De Kom. Herman van Veen schreef het gelijknamige kinderboek al in 2008, maar de thema's uit deze muzikale voorstelling zijn actueler dan ooit: moeten vluchten omdat het ijs waarop je woont smelt. Toch is de voorstelling één en al vrolijkheid. Interactief en vol met liedjes. De kleine Benjamin IJsbrand Beer moet met zijn vader en moeder vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.

Cabaret
9:30, Vianen, Hof van Batenstein. De Viaanse Potlooier komt met serieuze gekheid & dwaze kolder hier en daar uit het leven gegrepen. Deels eigen teksten, soms op geleende melodieën en, let op, zin en onzin zijn soms moeilijk te onderscheiden. Doven en slechthorenden wordt aangeraden goed te luisteren en slechtzienden wordt aangeraden hun beste bril op te poetsen. Er is parkeerplaats voor rollators en zo nodig begeleiding door een vrijwilliger en…. wie niets mankeert mag gerust ook komen. Het kost weinig maar het staat u vrij om vrijgevig te zijn want de fooienpot is onverzadigbaar. Entree: 2 euro inclusief kopje koffie/ thee en een drankje met een hapje.

donderdag 24 oktober

Paddenstoelen
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Herfstactiviteit over paddenstoelen. Er wordt begonnen met een diaserie, gevolgd door een champignonpracticum. Na een korte pauze start achter De Schaapskooi een zoektocht naar paddenstoelen.Bij veel deelnemers ook vanaf 13:00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, jongere kinderen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro, inclusief een consumptie in de pauze. Vooraf aanmelden: C. Kramer, 0345-619684 of ckramer01@hetnet.nl.

Omgaan met veranderingen
13:30, Vianen, de Prenter. Mantelzorg Vianen houdt de workshop 'Omgaan met veranderingen', van 13:30 tot 16:00 uur plaats in De Prenter. Mantelzorger zijn betekent dat mensen worden geconfronteerd met verliezen en veranderingen. Zoals de veranderende aanwezigheid (mentaal en/ of fysiek) van diegene voor wie men zorgt, misschien minder sociale contacten, leuke dingen of het verlies van uw dromen en idealen voor de toekomst. In de workshop ontdekken deelnemers welke verliezen en veranderingen er in hun leven plaatsvinden en wat de impact hiervan is. Opgeven: Carolien Harbers, coördinator Mantelzorg Vianen. Aanmelden kan tot en met 17 oktober via mantelzorg@welzijnvianen.nl of 0347-374097. Er is plaats voor 12 personen, deelname kost 5 euro.

Diapresentatie over Krugerpark
20:00, De Schaapskooi, Overheicop 15, Schoonrewoerd. Eric Gibcus verzorgt op donderdag 24 oktober de dialezing 'Eyes on Kruger'in natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Eric Gibcus is een allround natuurfotograaf met een passie voor reizen. Hij heeft de afgelopen tien jaar drie keer in het Krugerpark in Zuid Afrika geweest en heeft daar duizenden foto's geschoten van, zoogdieren, vogels, reptielen en landschappen en heeft daar een indrukwekkende compilatie van gemaakt. Zijn reis voert ook langs een aantal mooie locaties zoals de Blyde rivercanyon, een enorme kloof van tientallen kilometers lang en gezegend met mooie vergezichten en wildleven. De presentatie van ongeveer 2 uur bevat de big five en nog veel meer. De toegang is gratis. Wel wordt een verloting gehouden om uit de kosten te komen. Meer informatie op /www.natuurcentrum.nl

vrijdag 25 oktober

Vogeltrek
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Herfstactiviteit over vogeltrek. Er wordt begonnen met een diaserie. Na een korte pauze gaan deelnemers achter De Schaapskooi op zoek naar vogels. Er wordt afgesloten met een knutselwerkje. Bij veel deelnemers ook vanaf 13:00 uur. De activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, jongere kinderen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro, inclusief een consumptie in de pauze. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij C. Kramer, 0345-619684 of ckramer01@hetnet.nl.

Dansavond
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. DJ Rietje verzorgt weer een gezellige avond met mooie muziek om op te dansen én naar te luisteren. Kosten: 3,50 euro, inclusief koffie/ thee en een hapje.

zaterdag 26 oktober

Stadswandeling
14:00, Leerdam, Kerkstraat 55. Leerdamglasstad.nl organiseert weer instapstadswandelingen in Leerdam, onder leiding van een gids. Deelnemers komen meer te weten over de geschiedenis van de Glasstad, de wandeling voert langs bijzondere locaties en bezienswaardigheden in het centrum van Leerdam. Deelname kost 4,50 euro. De wandeling start om 14:00 uur vanaf het kantoor van Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55. Reserveren via 0345-228533 of de website, hier zijn ook meer data te vinden. www.leerdamglasstad.nl/stadswandeling

maandag 28 oktober

Nachtwaker in Viaans theater
12:45, theater Vianen. Op maandag 28 oktober wordt in de Blauwe zaal de voorstelling Nachtwaker van Het Filiaal Theatermakers gespeeld. De voorstelling is onderdeel van het Kunstmenu dat door Kunst Centraal voor alle basisscholen in Vianen wordt verzorgd. Bij de voorstelling zijn de groepen 5-6 van De Rank, De Voorhof, De Wegwijzer en de Egbertusschool aanwezig.

Bingo
13:30, Vianen, Hof van Batenstein. Weinig of geen prijs gewonnen bij de avondbingo? Nu een nieuwe kans: kom naar de middagbingo en win! Entree: 3,50 euro, inclusief plankje, koffie/ thee en een drankje met een hapje. Loterij 0,50 euro per lot.

Brei- en Haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Kosten: 2 euro inclusief koffie/ thee en een sapje.

Darten
20:00, Vianen, Kwantzaal, Hof van Batenstein. Dartavond van Welzijn Vianen. Deelname: 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.

woensdag 30 oktober

Vrouwenochtend
10:00, Hagestein, kerkelijk centrum. Vrouwenochtend in het kerkelijk centrum tegenover de kerk. Spreekster op deze ochtend is Lize Roest uit Houten. Zij heeft een eigen coachingspraktijk, 'Je bent goud waard', en zal spreken over het thema: 'Eigen grenzen zijn niet ver te zoeken'. Vanaf 9:30 uur is er inloop met koffie, thee en lekkernijen, het programma start om 10:00 uur en is om 12:00 uur afgelopen. Er is oppas aanwezig. Voor meer informatie: J. Reijersen-van Buuren, 06-12904320.

Digitaal fotograferen
19:30, Leerdam, Stadspodium GO. Cursus digitaal fotograferen voor iedereen met een digitale camera die beter wil leren fotograferen. De cursus beslaat acht avonden en deelname kost 150 euro. Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom uw (vakantie)foto's net niet mooi genoeg zijn? Dan is deze cursus zeker wat voor u! In deze cursus leert u omgaan met licht, diafragma, sluiter, brandpuntsafstand, scherpstellen, standpunt/perspectief, compositie, werken met licht, mensen fotograferen, landschappen fotograferen, presenteren (op papier/CD/DVD). Daarnaast zal enige technische achtergrond informatie over het digitaal fotograferen aan de orde komen. Het spreekt voor zich dat deze cursus een praktische benadering kent met ruimte voor veel eigen inbreng. Zo zullen we regelmatig gerichte opdrachten uitvoeren en bespreken. Reserveren: www.go-leerdam.nl. De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, minimaal vijf.