Volleybalheren Servia winnen derby

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen zaterdag de thuiswedstrijd tegen de 'buren' uit IJsselstein met 3-2. In deze wedstrijd verving Martijn Visser uit het tweede herenteam de afwezige Dwight Hol. Sjoerd Hendriks was weer fit genoeg om te starten. In de eerste set was het niveau van Servia niet hoog genoeg. Door teveel service- en aanvalsfouten ging de set eenvoudig naar Vives: 18-25. In de tweede set werd er beter gestart. Het lukte Vives echter weer om een aantal punten uit te lopen. Halverwege de set kwam Yme Veenje in de plek van Martin Zwaan. De achterstand werd weggewerkt en Servia pakte vervolgens de set. De derde en vierde set verliepen bijna identiek. Gedurende de set gaven beide teams weinig aan elkaar toe. Met name het goede spel van Rik Meuleman viel op. Met zijn service maakte hij het Vives moeilijk en aan het net was hij aanvallend belangrijk. Beide sets worden door Servia winnend afgesloten: 25-23 en 25-22. De 3-1 overwinning was een feit. "Het was geen eenvoudige wedstrijd. Er valt nog genoeg te verbeteren aan het spel", zegt Jan Peter Kok. De volgende wedstrijd staat op 2 november gepland: een uitwedstrijd in Capelle aan den IJssel tegen het tweede team van VCN. Aanvang 14:15 uur.

Moeizame zege voor volleybaldames

vianen • De volleybaldames van Servia wonnen zaterdag in eigen huis met 3-2 van het eerste damesteam van Bevoc. Servia startte sterk. Spelverdeler Mariska van de Wiel werd goed aangespeeld en kon haar aanvallers makkelijk bedienen: 25-17. In de tweede set lukte het Servia niet om door de verdediging van Bevoc te breken: 19-25. Set drie was volledig in handen van Servia. Dat kwam mede dankzij de frisse wind van spelverdeler Sarah Peek en diagonaal Nienke Hendriks: 25-15. Servia was het ritme kwijt in de vierde set. Het team kwam op een 0-8 achterstand. Bij een tussenstand van 11-20 werd spelverdeelster Mariska van de Wal weer ingebracht. Servia herpakte zich, maar het was te laat: 17-25. Door de positieve energie, startte Servia met lef aan de vijfde, beslissende set. Met een goede servicereeks van Lisanne van Verseveld en Yvonne Verburg werd de set en de wedstrijd binnengesleept:15-10.