Intocht Sinterklaas

regio • Nog maar een paar weken en dan is het weer zover: de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 16 november zet de goedheiligman in Amersfoort voet op Nederlandse bodem. Maar natuurlijk zal hij ook een bezoek gaan brengen aan deze regio. In Het Kontakt willen we natuurlijk graag aandacht besteden aan de diverse feestelijke intochten en Sinterklaasfestiviteiten. We willen u dan ook oproepen informatie over Sinterklaasactiviteiten uiterlijk 5 november te sturen naar redactie.vianen@kontaktmediapartners.nl.


Halloween in de Voorstraat Vianen

vianen • De Ondernemersvereniging Vianen houdt op vrijdag 1 november een groot Halloweenfeest voor de kinderen. Er is een Trick or Treat bij diverse winkels. Verklede kinderen krijgen gratis limonade. Ook is er een prijs voor het best verklede kind. Halloween duurt van 18:00 tot 20:00 uur.


Inwoner Vianen verongelukt op A2

breukelen • De veroorzaker van het zware ongeval donderdag op de A2 is een 38-jarige man uit Vianen, zo heeft de politie bekendgemaakt. Hij is hierbij zelf om het leven gekomen, evenals een 53-jarige vrouw en man uit Bergen aan Zee.

De auto is waarschijnlijk via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste op tegemoetkomend verkeer. Er waren drie auto's bij betrokken. De A2 was na het ongeval in de richting Utrecht-Amsterdam urenlang dicht. Vanwege de onduidelijkheid over de toedracht worden getuigen opgeroepen beeldmateriaal van het ongeval met de politie te delen.


Winnaars bij Winkel & Zo

everdingen • In Winkel & zo in Everdingen zijn woensdag door Stichting Vitaal Dorp de winnaars bekend gemaakt van de zonnebloemwedstrijd voor kinderen. Deze wedstrijd werd georganiseerd naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de stichting. De eerste prijs was voor de zonnebloem van 3.12 meter van Dianne en Jesse IJmker.

De tweede prijs voor Fajén Middelkoop met een zonnebloem van 2.75 meter en de derde prijs was voor Sjoerd Liefhebber die bij zijn oma een zonnebloem van 2.40 meter had laten groeien. Alle winnaars kregen een voederhuisje voor vogels en de winnaar een boekenbon van 10 euro. De vierde en vijfde prijs zijn gewonnen door Stan en Mika Aartse (2.25 m.) en Evi Dijkstra (1.74 m.).


The Young Messiah in Leerdam

leerdam • Op zaterdag 16 november is de 'The Young Messiah' van Tom Parker te beluisteren in de Pauluskerk in Leerdam. Dit jaar trekken de projectkoren, met solisten en begeleid door band, weer door Nederland voor maar liefst tien concerten. 'The Young Messiah' is een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus' geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Sinds 2012 brengt The Choir Company dit werk in drukbezochte tours. Kaarten voor de concerten kosten 20 euro p.s. in de voorverkoop (excl. reserveringskosten). Ze zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172.