'Driedimensionale Wiskunst'

vianen • De expositie Driedimensionale Wiskunst van fotograaf Job van de Groep in het Stadhuis op de Voorstraat duurt nog tot en met maandag 28 oktober 2019. De tentoonstelling bestaat uit objecten in de etalages in het stadhuis en 21 stereofoto's van wiskunstige objecten en over onverwachte wiskunde in de natuur en architectuur in de vitrines in de hal van het stadhuis (toegankelijk van maandag t/m vrijdag). Een toelichting bij de foto's maakt de expositie juist ook voor niet-wiskundig geschoolden zeer toegankelijk. De stereodia's in de ('openbare') 3D-kijkkast op de Voorstraat bij het stadhuis, ook van Job van de Groep, zijn onlangs vrijwel allemaal vervangen door andere sprankelende 3D-dia's van bekende en minder bekende plekjes in Vianen en omstreken. Die kijkkast blijf voorlopig nog wel even staan.


Bij DOS Vianen fit de winter door

vianen • Vanaf woensdagavond 13 november 2019 start Gymnastiekvereniging DOS Vianen weer met een serie van zes (blok)lessen met als thema 'winterfit'. De Viaanse gymnastiekvereniging geeft het succes van voorgaande jaren een vervolg en speelt hiermee in op de huidige maatschappij waarin we steeds vaker te maken hebben met drukte en flexibele werktijden. Hierdoor willen mensen zich niet altijd binden aan een vereniging waar vaak een (jaar)abonnement aan vast zit. Het is volgens de organisatoren belangrijk om actief en fit te blijven tijdens de wintermaanden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er tijdens de winterperiode niet of nauwelijks aan sport wordt gedaan. Goede voornemens worden er altijd gemaakt maar de drempel is vaak te hoog om de daadwerkelijke stap te nemen. In deze lessen wordt gewerkt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Naast deze accenten worden de deelnemers uitgedaagd op eigen niveau en mogelijkheden.
Voor een vast bedrag van 30 euro kunnen deelnemers zonder verdere verplichtingen op woensdagavond van 20.30-21.30 uur gedurende zes weken actief bewegen en werken aan uw conditie. Een gemiste les kan ingehaald worden tijdens de reguliere lessen op hetzelfde tijdstip. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres info@dosvianen.nl. Er is plaats voor circa 25 personen.