Mantelzorgers in het zonnetje

vijfheerenlanden • CDA Vijfheerenlanden wil de dag van de mantelzorg, 10 november, aangrijpen om drie mantelzorgers in het zonnetje te zetten. In gemeente Vijfheerenlanden zijn er een heleboel mantelzorgers die vele uren per week voor iemand in hun omgeving zorgen, gecombineerd met een betaalde baan. Mantelzorgers doen hun werk in stilte, het is daarom goed dat hier aandacht aan wordt gegeven. Het CDA wil haar waardering uitspreken voor de vele mantelzorgers in de Vijfheerenlanden. Dit doet zij door op zoek te gaan naar drie geweldige mantelzorgers in Vijfheerenlanden en die een dinerbon van 50 euro te geven van Mamma Mia (Vianen), De Ponthoeve (Vianen) en Het Kleine Brughuis (Meerkerk). Wie een mantelzorger in de omgeving kent die dit verdient, kan hem of haar opgeven, inclusief een motivatie waarom die dinerbon zo welkom is. Opgeven kan via het contactformulier op de website: https://www.cdavijfheerenlanden.nl/contact/ of via dagvandemantelzorg@cdavijfheerenlanden.nl. Rond 10 november zet het CDA Vijfheerenlanden de drie mantelzorgers in het zonnetje.


Baliehulp krijgt 7,4

vijfheerenlanden • Van de inwoners die in 2019 één van de balies van de gemeente Vijfheerenlanden bezochten, is ongeveer driekwart (zeer) tevreden over het tijdstip van de afspraak en de tijd die lag tussen het maken van de afspraak en de afspraak zelf. Gemiddeld geven bezoekers een 7,4 voor de dienstverlening aan de gemeentelijke balie. Dat blijkt uit een onderzoek dat DUO Market Research in de maanden juli en augustus uitvoerde onder de leden van het inwonerspanel van Vijfheerenlanden.


VHL steunt project prachtsloten

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden geeft een bijdrage van 10.000 euro aan het project Prachtsloten. "Wij praten niet over de versterking van de biodiversiteit, we doen het gewoon", zegt wethouder Maks van Middelkoop. Stichting Blauwzaam en het collectief Alblasserwaard/Vijfheerenlanden optimaliseren in dit project het beheer van minimaal tien karakteristieke sloten en oevers op de grens van stad of dorp en de polder. De sloten worden drie jaar goed in de gaten gehouden, zodat duidelijk wordt of het ingezette beheer een positieve uitwerking heeft op de biodiversiteit en waterkwaliteit. Het project 'Dotterslingers in de polder', dat aansluit bij 'Prachtsloten', brengt de goudgele dotterslingers weer terug in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. In het kader van het Meerjarenprogramma Groen Verbindt worden in deze periode 34 projecten uitgevoerd. In Vijfheerenlanden gaat het onder meer ook om het Prachtlint Meerkerk, Stadspark Leerdam en het Toeristisch Overstappunt Leerdam.