Verlies voor kranig spelend LRC

kloetinge • LRC hoopte na het verre retourtje Zeeland met een resultaat terug in Leerdam te komen, maar zag de sterke thuisploeg de punten pakken: 2-0. LRC kreeg na rust bij een 0-0 stand een goede kans via Arwin van Soest, maar even later maakte Kloetinge de 1-0. Na een rode kaart voor Bauke Bakker counterden de Zeeuwen vlak voor tijd naar 2-0.

Dubbelrood voor zegevierend Ameide

ameide • Wedstrijden tussen Ameide en De Alblas zijn nooit 'standaard'. Ook zaterdag vonkte het weer behoorlijk tussen de regionale kemphanen. Met Ameide scoretechnisch als grote winnaar, getuige de o zo belangrijke 2-1 overwinning. De thuisploeg won ook qua rode kaarten: Dennis Tamming en Sam Versluis werden allebei van het veld gestuurd, aan De Alblas-zijde diende Stefan Bakker in te rukken.

SVW maatje te groot voor Meerkerk

gorinchem • SV Meerkerk kon de koploper en gedoodverfd titelkandidaat SVW een kwartiertje bijhouden. Maar toen de eerste Gorcumse treffer viel, was er geen houden meer aan. De uiteindelijke 5-0 nederlaag viel nog laag uit. "De eerste kans was voor ons, helaas kreeg Floren Streefkerk de bal er niet in. Een foutje en een ongelukkige handsbal betekende 0-2 en we speelden een kansloze wedstrijd", aldus SV Meerkerk-trainer Gerrie Schaap.

Tweede zege op rij voor Lekvogels

well • In het Gelderse Well won Lekvogels voor de tweede keer op rij. "Het lek is boven water", grapte trainer Ton Delfgou na de 1-2 zege. "In de eerste helft kwamen we door een goal van Kevin de Jong op 0-1, maar door een mooie goal van Well was de stand halverwege weer in evenwicht. Na de rust zetten we vol druk, pas vijf minuten voor tijd maakte Ralf van Klij eindelijk de 1-2. Die goal zat er namelijk al een tijdje aan te komen."

Gelijkspel voor HSSC'61

hei- en boeicop • Tegen FZO uit Zeist deelde HSSC-trainer Gerrit Molenaar een dikke voldoende uit aan zijn verdedigers. "En een dikke onvoldoende aan mijn aanvallers", voegde Molenaar toe. En dus was de uitslag logisch: 0-0. Voor rust voetbalde HSSC'61 prima, met zeker zes kansen. Na rust was het een stuk minder wat de thuisploeg liet zien.