Vianen leeft zich uit tegen ASV '65

vianen/utrecht • Vianen behaalde zijn eerste driepunter door ASV '65 met 6-1 te kloppen. SC Everstein bedwong ongeslagen medekoploper DESTO: 1-1.

Binnen vier minuten leidde Vianen door treffers van Dusty Louwaars en Justin Mouhmy met 2-0. ASV '65 veranderde zijn spelsysteem en Vianen had tijd nodig om daar grip op te krijgen. Met een kopbal op de paal kwamen de tricolores goed weg.

Nadat de gasten in de 37e minuut op 2-1 waren gekomen miste Vianen vier grote kansen. Door een kopbal van Achim Rabiniq werd het in blessuretijd tóch nog 3-1. Na rust speelde het spel zich vooral af op het middenveld, en voor ASV '65 was er geen doorkomen aan. Nadat Rabiniq een strafschop het benut (4-1) geloofden de bezoekers het wel. In het laatste kwartier bepaalden Mitchell Akkerman en Luciano Triep de eindstand op 6-1.

Everstein

DESTO maakte in de wedstrijd tegen Everstein voor rust de dienst uit. Hoewel de roodwitten de bal tot twee keer toe van de doellijn moesten trappen hielden ze zich goed staande. SC Everstein gokte een beetje op de omschakeling. Yently Lemmer was dichtbij een treffer, maar zijn kopbal werd van de doellijn gewerkt. Tien minuten voor rust kregen de gasten iets meer dan waar ze recht op hadden toen Simon van Zante de score opende: 0-1.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, met over en weer mogelijkheden. Hoewel een doelpunt in de lucht hing kwam DESTO een kwartier voor tijd ietwat gelukkig langszij: 1-1. In de slotfase miste Robbie de Roos twee opgelegde kansen.