woensdag 16 oktober

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

BoekStart Pret
10:00, Vianen, Bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Elisa van Baby- en kindergebaar geeft deze ochtend een mini- workshop. Meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Najaarslezing
20:00, Vianen, Stedelijk Museum. De Historische Vereniging Het Land van Brederode start het seizoen met een najaarslezing getiteld: 'Johan van Oldenbarneveld, vormgever van de Republiek'. Deze lezing wordt gegeven door dr. Jan Niessen, schrijver van het gelijknamige boek. De lezing is toegankelijk voor leden en niet-leden. Geïnteresseerden zijn vanaf 19:30 uur welkom.

Boodschappen van engelen
20:00, Vianen, De Prenter. Avond van Spiritueel Centrum Iris, rond het thema 'Boodschappen van engelen', met Frank Bol.

donderdag 17 oktober

Symposium Kwali-tijd in Hotel Vianen
17:15, Vianen, Hotel Van der Valk. Bestuur en medewerkers van Hospice Vianen houden het Symposium Kwali-tijd. In dit symposium staat de kwaliteit van de palliatieve zorg centraal. Daarnaast is er voor huisartsen en wijkverpleegkundigen een aparte sessie over het oprichten van een PaTz-team. Inloop vanaf 17:15 uur met soep en broodjes, het programma start om 18:00 uur. Om 21:00 uur wordt de avond afgesloten.

VOS talks
20:00, Oosterwijk, Flexplek Leerdam. VOS talks is gebaseerd op het bekende TED talks: een spreker staat voor een zaal met mensen, spreekt hen toe over een onderwerp wat hem aan het hart gaat, de zaal luistert, de speech wordt opgenomen en via het podium van TED kan iedereen ter wereld online de presentaties achteraf bekijken. Introducees zijn van harte welkom, wel graag even aanmelden via www.vos-ondernemers.nl

vrijdag 18 oktober

Vuile huichelaar
20:15, Nieuwegein, De Kom. De dames van Vuile Huichelaar met 'Morgen begint nu!', een hilarisch meezingconcert.

The Children Act
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. In Stadspodium Go draait de film The Children Act.

zaterdag 19 oktober

Excursie naar Amersfoort
9:00, Vianen, Evenemententerrein. De Historische Vereniging 'Het Land van Brederode' houdt in samenwerking met Jan Niessen, schrijver van het boek 'Johan van Oldenbarnevelt. Vormgever van de Republiek', een najaarsexcursie naar Amersfoort. Deelnemers worden ontvangen in 'de Observant' een voormalige klooster. Hier start de stadswandeling en komen de deelnemers terug voor de lunch. In de middag is er de mogelijkheid om de themavoorstelling 'Johan en Maurits – van vriend tot vijand' in Museum Flehite te bezoeken. Deelname kost 37,50 euro. Aanmelden: secretariaat@hetlandvanbrederode.nl.

Kledingverkoop
9:00, Vianen, Hof van Batenstein. In samenwerking met Zorg Spectrum verzorgt Doorduyn Mode tot 15:30 uur een verkoop van een uitgebreid assortiment dames- en herenmode. Zij stellen, ieder voor- en najaar, een collectie samen die volledig op elkaar is afgestemd. Een combinatie van bekende merken en eigen productie onder de namen Annejet en Jochem. Zo is er voor iedereen een mooie combinatie te vinden.

Evenement over koude oorlog
10:00, Soesterberg, Vliegbasis. In de herfstvakantie, op 19 en 20 oktober, bruist het van de activiteiten op Park Vliegbasis Soesterberg. In het kader van het themajaar Koude Oorlog houdt de provincie Utrecht in samenwerking met het Utrechts Landschap, het Nationaal Militair Museum, gemeente Soest en gemeente Zeist een groots evenement. Beleef de verhalen en geheimen van de Koude Oorlog met een uitgebreid programma voor jong en oud, vol cultuur, natuur en avontuur. Er zijn tussen 10:00 en 16:00 uur binnen- en buitenactiviteiten. Toegang is gratis. Meer informatie: provincie-utrecht.nl/geheimenkoudeoorlog.

DieJazzPast
20:00, Vianen, Hof van Batenstein. Close-harmony-koor DieJazzPast treedt op met een programma vol prachtige Nederlandse en Engelse liefdesliedjes. De liedjes zijn door dirigent Martin Rudolph in een verrassend nieuw jasje gestoken, vaak met een knipoog en hoe dan ook altijd met swing! Entree 5 euro inclusief koffie/ thee, drankje en hapje. Aanmelden Receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

Jampop
20:00, Everdingen, Dorpshuis 't Knooppunt. Start van het Jampop seizoen 2019-2020. De avond wordt geopend door Speechless, een band van de muziekschool Vijfheerenlanden. De bands die meedoen aan de wedstrijd zijn: Joy Killed The Duke, Echo Empire en The Veins. De avond wordt gehouden bij poppodium The River in dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen. De toegang bedraagt 5 euro.

Rauwe blues
20:15, Nieuwegein, De Kom. Na de succesvolle shows 'Pioniers van de Nederpop' en 'Keeps the Blues Alive' presenteert muziekliefhebber Johan Derksen op 19 oktober een nieuw programma in De Kom. In 'The Sound of The Blues & Americana' schurken blues en americana voortdurend tegen elkaar aan.

Geen Viking
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. In 'Geen Viking' doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen.

zondag 20 oktober

Over een kleine mol
14:00, Nieuwegein, De Kom. Vanwege grote belangstelling is er een extra voorstellingen van 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept', een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

dinsdag 22 oktober

Lingerie en schoenen
9:00, Vianen, Hof van Batenstein. In samenwerking met Zorgspectrum verzorgen Diepeveen en Jonker tot 12:00 uur een verkoop van lingerie, herenondergoed, nachtmode en schoenen. Locatie Kwantzaal Hof van Batenstein.

'SchatRijk'
9:30, Everdingen, hervormd centrum. Vakantie Bijbel Werk van de hervormde gemeente voor alle kinderen van de basisschool. Dinsdag- en woensdagochtend kunnen kinderen van 9:30 tot 12:00 uur naar de kinderclub waar gewerkt rond het thema 'SchatRijk!'. Op dinsdagmiddag, tot 15:30 uur, wordt er met alle kinderen een spel in het dorp gespeeld. Deelnemers moeten wel een lunchpakketje meenemen. Dinsdagavond kunnen de kinderen uit groep zes, zeven en acht van 18:30 tot 21:00 uur samen hutten bouwen. Op woensdagavond om 18:30 uur mogen ouders en belangstellenden komen luisteren en meedoen in de kerk. Zondag om 9:30 uur wordt het Vakantie Bijbel Werk afgesloten met een kerkdienst. De kinderen kunnen iedere ochtend met een treintje meerijden naar het hervormd centrum aan de Kerkstraat.

Vrouwen tegen de mannen
14:00, Vianen, Hof van Batenstein. In samenwerking met Zorgspectrum kan mee worden gedaan met de vrouwen tegen de mannen quiz. De koffie/ thee staat klaar.