Brederodes klopt Hercules

everdingen/utrecht • Het is Brederodes thuis gelukt om het nog ongeslagen Hercules zijn eerste nederlaag te bezorgen: 1-0.

In de tiende minuut werd een voorzet van Dylan Warmenhoven van dichtbij ingekopt door Kevin Bosch. In een levendig duel golfde het spel op en neer, maar de keepers kregen weinig te doen. In de tweede helft ging een fel spelend Hercules in een moordend tempo op jacht naar de gelijkmaker. De bezoekers waren veel gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. Brederodes ontsnapte keer op keer. Tien minuten voor tijd verdween de bal eindelijk in het Viaanse doel, maar wegens buitenspel werd het doelpunt geannuleerd.

SC Everstein behaalde een ruime zege op OSM '75: 4-1. Binnen een kwartier reageerde Yently Lemmer goed op een steekpass van Simon van Zante: 1-0. De gasten plaatsten af en toe wat speldenprikjes maar waren niet bij machte doelrijpe kansen te creëren. Uit een scrimmage verdubbelde Björn Stathi de voorsprong pal voor rust: 2-0. Na de thee opereerde OSM '75 wat offensiever dan voorheen. Toch kwam de aansluitingstreffer min of meer uit de lucht vallen: 2-1. De Maarssenaren wilden méér maar lieten achterin zo veel ruimte dat Jort Binneveld en Wessel Bergshoeff er hun voordeel mee konden doen: 4-1.

Vianen moest zijn meerdere erkennen in HMS. De thuisclub nam de leiding op het kwartier, toen een vrije trap in de kruising werd geschoten: 1-0. De tricolores zaten niet bij de pakken neer en kwamen acht minuten later langszij door Bernhard Schreuders: 1-1. In blessuretijd verdween een knap schot uit de tweede lijn opnieuw stijf in de kruising: 2-1.


DOS pakt uit met gymfeest in herfstvakantie

vianen • Op vrijdag 25 oktober 2019 organiseert Gymnastiekvereniging DOS Vianen voor kinderen vanaf 3 jaar het DOS Gymfeest XXL in Sportcentrum Helsdingen. Tijdens het Gymfeest wordt gebruik gemaakt van een "beweegplein" van de KNGU. Via een uitdagend parcours met oefeningen, waaronder turnen, dansen en springen, maken kinderen op speelse wijze kennis met de fantastische gymsport. Ook is er een speciaal kleuterplein voor de jongste kinderen en worden de kinderen goed begeleid door vele vrijwilligers. Nieuw is het freerunning parcours. Onder begeleiding van twee freerunners wordt met behulp van freerun-obstakels van de KNGU een heus freerun-paradijs opgesteld. Kinderen (vanaf 3 jaar) uit Vianen en omgeving die graag in de herfstvakantie samen met anderen willen bewegen zijn op vrijdag 25 oktober a.s. van harte welkom in Sportcentrum Helsdingen in Vianen. De toegang is gratis. Het gymevenement start om 13.00 uur en zal rond 15.15 uur afgelopen zijn.

q www.dosvianen.nl


Akkerman jaartje langer bij Vianen

vianen • Hoewel het seizoen nog maar net is begonnen zijn hebben bestuur van Vianen en hoofdtrainer Marcel Akkerman besloten het lopende contract open te breken en met een derde seizoen te verlengen. "Ik heb het naar mijn zin bij de club, en heb hiermee een signaal naar de selectie gegeven." De spelersgroep, die voor aanvang van het midweekse duel tegen Ameide is ingelicht, heeft het besluit met instemming begroet.