'Kouwe kak en tatoeage

vianen • Ieder jaar presenteert Toneelvereniging Ger Zuijdendorp een blijspel, komedie of een klucht. Nu staat de inmiddels de 38e uitvoering alweer voor de deur. De vereniging presenteert een komedie in drie bedrijven: 'Kouwe kak en tatoeage' over de familie Bruinsma. Het stuk is geschreven door Carl Slotboom, de regie is in handen van Edwin Zuijdendorp. De voorstellingen zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in de Theaterzaal van Sportcentrum Helsdingen, Westelijke parallelweg 1 in Vianen. De zaal gaat om 19:30 uur open, de voorstelling begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 7 euro per persoon.

Het lijkt een rustige dag te worden, maar dat verandert wanneer de heer des huizes, Eugène van Stoetenweg, tussen de reclamefolders een brief uit België vindt, die daar per ongeluk tussen moet zijn gekomen. De brief is afkomstig van ene Sjef, een zeer verre neef van Eugène. Sjef schrijft dat hij binnenkort zijn familie met een bezoek zal vereren en aangezien hij noch achternaam, adres, of telefoonnummer heeft vermeld, is het voor de familie niet mogelijk hem te vragen het bezoek uit te stellen i.v.m. met de op handen zijnde verloving van hun dochter Marie-Claire met Willem Jan. Op deze zondagochtend staat Sjef onverwacht met vrouw en zoon op de sjieke stoep van huize van Stoetenweg.


BoekStart Pret

vianen • Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret in de Bibliotheek Vianen, op woensdag 16 oktober om 10:00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Door het aanleren van simpele gebaren naast gesproken taal, kunnen jonge kinderen beter met hun ouders communiceren. Dit maakt de band tussen ouder en kind nog specialer. Elisa van Baby- en kindergebaar geeft deze ochtend een mini- workshop, waarin ouders en kinderen plezier maken met liedjes, voorlezen en gebaren. Na een half uur samen bezig zijn kunnen de bezoekers gezellig napraten met een kopje koffie of thee en iets te drinken voor de kinderen. BoekStart Pret is er één keer per maand, op de derde woensdag.

q www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen