Kaasboerderij in de prijzen

hoornaar • Bij de boerenkaaskeuring van de Fokveedag in Hoornaar zijn diverse inzendingen van Kaasboerderij van Rossum in de prijzen gevallen.

Kaasboerderij van Rossum heeft een eerste plaats behaald met de babykaas. Een tweede plaats, en een zilveren medaille, was er voor de kruidenkaas, fenegriek kaas. Met de belegen kaas wist Kaasboerderij van Rossum brons in de wacht te slepen. De prijswinnende kazen staan opgesteld in de boerderijwinkel aan de Helsdingse Achterweg 20 in Vianen. Boerin José van Rossum is erg trots op de resultaten, vooral op die van de babykaas, die het goed doet in kerstpakketten. De kaas is het visitekaartje van de boerderij. Zeker nu het de beste babykaas uit de streek is geworden.


Sonnenborgh wint Stimuleringsprijs

regio • Sonnenborgh museum & sterrenwacht heeft de RAAK Stimuleringsprijs ter waarde van 30.000 euro gewonnen.

Speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelt Sonnenborgh Het heelal binnen handbereik: een programma waardoor het heelal toegankelijk wordt juíst voor een doelgroep die de sterren niet of nauwelijks kan zien. Directeur Bas Nugteren: "Ik verheug me enorm op wat we kunnen gaan maken. Denk alleen al aan het schoolmateriaal dat we willen bieden aan leerlingen met een visuele beperking." Sonnenborgh ontwikkelt met Het heelal binnen handbereik een structureel groepsprogramma voor volwassenen én leerlingen met een visuele beperking. De nadruk ligt op ervaren: de hemellichamen zijn te voelen, het heelal is te horen, de grootsheid en de afstanden fysiek te ervaren.