woensdag 9 oktober

Paardenmarkt
8:30, Vianen. Start van de traditionele paardenmarkt met diverse activiteiten.

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Papa en mama café
10:00, Hoef en Haag, Lekstraat 38. GGD regio Utrecht (GGDrU) houdt in samenwerking met Bibliotheek Lek en IJssel van 10:00 tot 11:00 uur het eerste Papa en Mama café in Hoef en Haag. Het Papa en Mama café is de ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen tot 4 jaar. De bijeenkomst wordt gehouden in De Keuken van Hoef en Haag, Lekstraat 38. Ouders ontmoeten elkaar hier en kunnen ervaringen uitwisselen. Vragen stellen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook voorgelezen aan de kinderen.

Paardenmarkt
12:00, Vianen, Hof van Batenstein. Tijdens een gezellige voorleeslunch wordt genoten van heerlijke erwtensoep. Want zonder soep en oliebollen is het geen paardenmarkt. En natuurlijk ontbreekt ook een film met een paard in de hoofdrol niet. Zaal open vanaf 11:30 uur, de film begint om 13:30 uur, entree: 6 euro, alleen film kijken: 2,50 euro. Aanmelden voor de lunch kan tot 2 oktober via de receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097.

donderdag 10 oktober

Museum Dansant
11:00, Vianen, Hof van Batenstein. Bustocht naar Museum Dansant (draaiorgels) in Hilvarenbeek. Deelnemers worden om 13:30 uur ontvangen met een lunch, bestaande uit: broodje kroket, 2 broodjes met 4 soorten beleg, krentenbol met roomboter en een buffet met koffie, thee, melk, karnemelk, jus d orange, appelsap en water. Om 15:00 uur is er nog een kopje koffie/ thee met een plakje cake. Deelname kost 34,50 euro, aanmelden is niet meer mogelijk.

PCOB Vianen
14:30, Vianen, 't Klooster. Wickey van der Brink geeft bij de PCOB een lezing over het onderwerp 'Vianen-dementie-vriendelijk'.

Prikkelarme kermis
15:00, Vianen. Tijdens de paardenmarktkermis in Vianen wordt tussen 15:00 en 16:00 uur een zogenaamd prikkelarm uurtje gehouden. Het is voor het eerst dat er een dergelijk uur wordt georganiseerd op de kermis in Vianen, een uur waarop trouwens iedereen gewoon naar de kermis toe kan gaan. Tijdens dit uur zullen de prikkels van licht en geluid een stuk minder zijn dan wanneer alles voluit aan staat.

vrijdag 11 oktober

Opkikker Koffie Morning
10:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Marianne Duits houdt voor de vierde keer de Opkikker Koffie Morning in Huis Het Bosch te Lexmond, de morgen duurt tot 12:00 uur. Deze ochtend is de koffie/ thee met een stukje gebak gratis. De taarten worden door vrijwilligers gebakken. Bij de uitgang kan iedereen een vrijwillige donatie doen. Op deze manier wordt geld ingezameld voor Stichting Opkikker.

zaterdag 12 oktober

Wicherumloo Loop
9:00, regio. WSV Wandellust gaat naar Wekerom voor de Wicherumloo Loop. Ook niet leden zijn welkom en kunnen tegen betaling van 12,50 euro meereizen met de bus. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Toos Boumeester, Weidekamp 6 in Vianen, 06-11196910 of abbo@hetnet.nl. De bus vertrekt om 8:45 uur uit Culemborg, om 9:00 uur uit Everdingen, om 9:15 uur uit Hagestein en om 9:25 uur vanaf bushalte 't Slijk in Vianen.

Open dag en uitvaartmarkt
14:00, Vianen, Uitvaarthuis Vianen. Désirée Huis in 't Veld-Heinink en Martin Hendericks hebben op 2 september het uitvaartcentrum van Monuta aan de Sparrendreef overgenomen. Op zaterdag 12 oktober van 14:00 tot 17:00 uur is er Open Huis en een Uitvaartmarkt. Er zijn tal van kraampjes aanwezig met informatie en producten die uitvaart gerelateerd zijn. Medewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden geven een rondleiding over de Algemene Begraafplaats Vianen waarbij een grafkelder geopend zal zijn.

Jubileumconcert
20:00, Vianen, Theater Vianen. Excelsior Vianen is ingekapseld in de lokale cultuur. Het harmonieorkest, dat is opgericht op 29 september 1899, bereikte onlangs de eerbiedwaardige leeftijd van 120 jaar, en is daarmee de oudste vereniging van Vianen. Ter gelegenheid daarvan wordt de bevolking op zaterdag 12 oktober een jubileumconcert aangeboden in Theater Vianen. Dat begint om 20:00 uur, de toegang is gratis.

Troubabroers
20.30, Leerdam, Stadspodium GO. Kleinkunst met conferences, mijmeringen, gitaar en zang: dat zijn De Troubabrours ten voeten uit. Sfeervol plus een fijne dosis humor. Een mooie mix van conferences, liedjes en mijmeringen, het is genieten van het begin tot het eind. Marcel Vaandrager, Marcus Mulder en Frans Lodewijk zorgen voor serieuze, maar ook luchtige momenten. Meer informatie: www.go-leerdam.nl.

zondag 13 oktober

Klassieke muziek
16:00, Nieuwegein, De Kom. Pianistes Elsbet Remijn (Beth) en Claudette Verhulst (Flo) zoeken in een verrassend en een tikkie theatraal klassiek concert de verbinding op met hun publiek. Dit doen zij met onstuitbaar enthousiasme en jeugdige charme.

maandag 14 oktober

Brei- en Haakcafé
19:00, Vianen, Educatieruimte Welzijn Vianen. Gezellig met elkaar breien of haken en leren van elkaar. Ontdek samen nieuwe technieken en wissel ideeën en patroontjes uit. Kosten: 2 euro inclusief koffie/ thee en een sapje.

Darten
20:00, Vianen, Kwantzaal, Hof van Batenstein. Dartavond van Welzijn Vianen. Deelname: 2,50 euro, inclusief koffie/ thee. Aan de bar zijn drankjes verkrijgbaar.

dinsdag 15 oktober

Rollator APK
10:00, Vianen, Hof van Batenstein. Samen met het Zorg Spectrum wordt de rollator APK gehouden door Peter Mesker. De rollator wordt nagekeken op veiligheid en waar nodig worden de remmen bijgesteld Ook de juiste hoogte kan ingesteld worden.

Lees & Ontmoet in Bieb
10:30, Vianen, Bibliotheek. Mensen uit Vianen en omgeving die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn van harte welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek Vianen. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. De deelnemers nemen elk iets mee dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Bijvoorbeeld een artikel uit de krant, een column of een gedicht. In een gezellige sfeer worden de stukjes gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer. Een goede gelegenheid om eens op een andere manier met mensen kennis te maken. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Jongleren in het verkeer
20:00, Vianen, de Prenter. Ouderavond met als onderwerp: 'Jongleren in het verkeer' in de hal van de Prenter. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom.

Bach zingen
20:15, Meerkerk, Energieweg 1. Regiokoor Musica Pro Deo uit Meerkerk neemt deel aan het Bach concert, dat gehouden wordt door het Bach comité van de Ichthuskerk in Meerkerk. Het concert vindt plaats op 16 november, het koor wil zangers die van Bach muziek houden de gelegenheid geven om mee te zingen. Dat kan als project-lid: vijf avonden inzetten om de muziek van Bach meer bekendheid te geven. Deelname kost 20 euro.