Nicky van Dam wijst HSSC'61 de weg

hei- en boeicop • HSSC'61 was met een 6-0 overwinning veel te sterk voor Voorwaarts. Met drie treffers was Nicky van Dam weer eens belangrijk voor de Pleinbewoners. De eerste treffer kwam van broertje Lucas van Dam. Na een halfuur maakte Nicky van Dam er 2-0 van. Koen Looij besliste na rust de wedstrijd met de 3-0. Na de 4-0 van Floris Kool scoorde Nicky van Dam nog twee keer.

Tweede nederlaag Leerdam Sport

noordeloos • De drie wedstrijden die Leerdam Sport dit seizoen speelde, eindigden alle drie in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Spijtig genoeg voor de Leerdammers stonden zij ook in Noordeloos dus aan de verkeerde kant van de score. Trainer Yoni Sahertian baalde als een stekker. Na de 2-0 ruststand ging de bal na een uur spelen op de stip. Joshua Cohen, voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen, benutte de strafschop. Ondanks enkele prima mogelijkheden ging Leerdam Sport met lege handen naar huis. Sahertian: "We moeten het na rust gewoon afmaken. Met een puntje had ik nog wel kunnen leven, want dan heb je in ieder geval nog iets."

Lekvogels moet na rust door het stof

beesd • Lekvogels speelde na rust bedroevend en ging met 3-1 onderuit in Beesd. Het eerste halfuur was de ploeg uit Lexmond nog wel de betere. Ahmad Soltanian zorgde voor de eerste seizoenstreffer. Net voor rust werd het echter 1-1. "Over de tweede helft wil ik het eigenlijk niet hebben", erkende voorzitter Jan de Jong. "Het werd 3-1, daarmee is alles wel gezegd qua wat Lekvogels liet zien. Het was zeer teleurstellend."

SV Meerkerk: opnieuw een puntje

schoonhoven • Ook in de derde competitiewedstrijd bleven de mannen van coach Gerrie Schaap ongeslagen. In en tegen Schoonhoven kwamen de geelhemden niet verder dan 2-2. Achteraf heerste tevredenheid. "We kwamen vroeg op een 2-0 achterstand en wisten kort voor rust pas de aansluittreffer te maken. Mechiel van Zessen was vanaf de stip trefzeker. Na de gelijkmaker van Youri van Blanken, direct na rust, waren we een dik halfuur de betere partij", analyseerde Schaap. SV Meerkerk speelde onrustig en ging te geforceerd op zoek naar het derde doelpunt. Bijna ging het mis, want Schoonhoven kreeg de kansen.

Ameide zakt ver weg tegen Streefkerk

ameide • Gastheer Ameide leed een terechte 0-3 nederlaag tegen Streefkerk. Overigens eindigde de derby van de Lek met 10 tegen 10. Bij de thuisploeg zag routinier Sam Versluis twee keer geel en bij de bezoekers kreeg aanvoerder Tim den Besten direct een rode kaart van de jonge scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam. Streefkerk was de bovenliggende partij op Meihoven. Halverwege de eerste helft kopte Andy van Vugt de 0-1 binnen. Olaf Wols scoorde na rust vanaf de penaltystip. Weliswaar in tweede instantie, omdat Ruud de Groot bij de eerste inzet te vroeg van de achterlijn stapte.

Ameide kreeg vervolgens, in ondertal, via Izak Westerhout de kans op de aansluittreffer. Maar zijn inzet eindigde, na een fabuleuze redding van keeper Rick Reitsma, op de lat. Via Andy van Vugt liep Streefkerk uit naar 0-3.