Programma

vianen • Op de vierde speeldag staan weer enkele interessante duels op de rol. Brederodes treft in eigen huis het sterke Hercules, dat afgelopen zaterdag met de schrik vrijkwam tegen SC Everstein. Bij winst blijven de groengelen bovenin meedraaien. Aanvang: 14.30 uur. SC Everstein ontvangt OSM '75, dat tot dusverre pas 2 punten behaalde. Gezien het goede spel van de roodwitten moet er gewonnen kunnen worden op sportpark Ries van Arnhem. Aanvang: 14.30 uur.

Vianen gaat in Utrecht op bezoek bij subtopper HMS (Houd Moedig Stand). Aanvang: 15.00 uur.

sport (voetbal)

Akkerman jaartje langer bij Vianen

Vianen – Hoewel het seizoen nog maar net is begonnen zijn hebben bestuur van Vianen en hoofdtrainer Marcel Akkerman besloten het lopende contract open te breken en met een derde seizoen te verlengen. "Ik heb het naar mijn zin bij de club, en heb hiermee een signaal naar de selectie gegeven." De spelersgroep heeft het besluit met instemming begroet.

sport (biljarten)

Holle Bolle Gijs verslindt Het Fust

schoonhoven – De Holle Bolle Gijs, een nieuwe biljartvereniging uit Schoonhoven, heeft twee vrouwen in de gelederen die de ballen lekker raken. Namens het driebandenteam van Het Fust kreeg Robbert Geuze te maken met Maartje de Jong (27). Zij kon de Vianer n het begin bijbenen (7-8), maar werd daarna op een achterstand gezet die geleidelijk groeide tot een maximaal verschil van 9 caramboles. Geuze won in 54 beurten (18-25): 0-2. Niek Schermer (21) begon prima en leidde na acht beurten met 3-7. Cees van Dam hield het verschil echter binnen de perken en na een serie van 4 caramboles nam hij in de 31ste beurt een voorsprong van 15-13. Schermer kreeg daarna de geest maar een reeks van 3 caramboles deed hem in de 39ste beurt de das om (21-18): 2-2. Bert Vroege (16) kwam er tegen Anoek Jutte niet aan te pas. Hij werd door de Schoonhovense in de eerste beurt op achterstand gezet, kwam geen moment in zijn spel en verloor in 47 beurten afgetekend met 19-9: 5-2 (bonuspunt voor De Holle Bolle Gijs).

sport (biljarten)

Jhon Burggraaf steelt biljartshow

woerden – Tegen Padoc 2 kwam het libreteam van De Rooie Reigers prima voor de dag. Hennie Overbeek (181) en Jhon Burggraaf tekenden voor een partij van hoog niveau. Via series van 35, 44 en 28 caramboles nam de Woerdenaar een grote voorsprong van 114-46. In zijn zevende beurt had Burggraaf de ballen aan het elastiek, en na een reeks van 77 caramboles pakte hij de punten (116-123): 0-2. Rob van den Broek en Cok Florie (113) lieten zich evenmin onbetuigd. De Woerdenaar schoot in de achtste beurt uit zijn slof met een serie van 62 caramboles: 100-37. Florie, die geen enkele poedel liet noteren, kwam goed terug, behaalde een prima moyenne, maar moest de winst aan zijn tegenstander laten (121-96 in twaalf beurten): 2-2. Wim Paardekooper (121) en vooral Joop Florie deden het wat kalmer aan. Na twintig beurten leek de Vianer kansloos (85-39), maar met een reeks van 34 caramboles zette hij de pot alsnog naar zijn hand (110-75 in 22 beurten): 2-5 (bonuspunt voor De Rooie Reigers).