Brederodes verspeelt zege in slotfase

culemborg/utrecht • Bij Vriendenschaar verspeelde Brederodes in de slotfase een 0-1 voorsprong. Voor SC Everstein duurde het duel tegen Hercules een paar minuten te lang. De Utrechters voorkwamen hun eerste nederlaag drie minuten voor tijd: 3-3.

Hercules als SC Everstein deden weinig voor elkaar onder. De thuisclub liet goed voetbal zien maar was slordig met de eindpass. Wat het benutten van de kansen betreft waren de bezoekers uiterst effectief. Bij lepe steekpassjes van Yently Lemmer stonden Gerwin het Lam en Bjorn Stathi in de eindfase van de eerste helft op de juiste plaats: 0-2.

Kort na de thee kreeg Hercules aansluiting: 1-2. Na een overtreding op Robbie de Roos herstelde Simon van Zante de voordelige marge vanaf de stip: 1-3. Een kwartier voor tijd kwam Hercules op 2-3, en drie minuten voor tijd werd het tóch nog 3-3.

Brederodes

Er waren fases dat Vriendenschaar het Brederodes erg moeilijk maakte, maar het bleef bij dreiging. De groengelen lieten het betere spel zien en halverwege de eerste helft benutte Joey Balk een niet te missen kans op: 0-1. Even later had Kevin Bosch de tweede treffer op zijn schoen, maar hij schoot de bal voorlangs. In de tweede helft won geen van beide elftallen de slag op het middenveld. Balk kreeg een geweldige kans, maar de bal werd van de doellijn gewerkt. In de laatste tien minuten werden twee foutjes van Brederodes keihard afgestraft: 2-1. Kort voor tijd trok Luuk Roubos iets te opzichtig aan de noodrem, en de toegekende strafschop werd benut: 3-1.