Lampionnen optocht Vianen

vianen • In aanloop naar de Paardenmarkt is op dinsdagavond 8 oktober de traditionele lampionnenoptocht. Een paar duizend deelnemertjes en hun ouders trekken in een kilometerslange, feestelijke optocht via de Lijnbaan, Buitenlandpoort, Singellaan, Hofplein, Kortendijk en Langendijk naar de kermis. De optocht wordt opgeluisterd door de muziekkorpsen Excelsior, DES, Ons Genoegen en dweilorkest De Brulkikkers. Ieder jaar verlichten verschillende omwonenden langs de route hun huis en tuin met lichtjes, lampionnen, fakkels of waxinelichtjes. Kinderen nemen hun eigen lampion mee. Verzamelen op de Lijnbaan, vertrek om 19:30 uur.

q www.paardenmarktvianen.nl


Wegafsluiting

vianen • In Vianen zijn vanwege de Paardenmarkt en de Kermis van maandag 7 oktober 7:00 uur tot maandag 14 oktober 8:00 uur verschillende straten in het centrum afgesloten voor verkeer. Kijk voor meer informatie in de interactieve LTC-wegwerkzaamhedenkaart: https://live.andes.nl/vijfheerenlanden.


Appeltje halen

vianen/ ameide • Inmiddels een leuke en lange traditie in Vianen en alweer het tweede jaar in Ameide: CDA Vijfheerenlanden deelt ook dit jaar tijdens de paardenmarkten in Vianen en Ameide op woensdagochtend 9 oktober en donderdagochtend 10 oktober meer dan 4000 appels uit aan het publiek dat de Paardenmarkten bezoekt. Iedereen die een appeltje mee wil eten of van gedachten wil wisselen met CDA Vijfheerenlanden, is welkom. De appels worden uitgedeeld tussen 9:00 en 12:00 uur. CDA Vijfheerenlanden wil de paardenmarkten aangrijpen om in gesprek te gaan met de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden.