Het Fust haalt CBH flink onderuit

vianen • Wegens een poule met een oneven aantal teams begon het seizoen voor het driebandenteam van Het Fust pas in de tweede week. Tegen CBH opende Niek Schermer tegen Theo van den Berg (21). De Montfoorter maakte zijn eerste carambole pas in de twintigste beurt, bij een achterstand van 7-0. Voor Van den Berg bleef het daarna schrapen, en de zege van Schermer kwam geen moment in gevaar (21-8 in 55 beurten): 2-0. Maurice de Vré had heel wat minder tijd nodig voor zijn partij tegen Dennis Schouten (40). Met series van 5 en 6 caramboles had hij productieve momenten, maar De Vré deed het veel beter. Hij stond vanaf het begin aan de goede kant van de score en met een moyenne van 1,156 besliste hij de pot in de 37ste beurt (37-22): 4-0. Bert Vroege en Van den Berg (16), die een dubbelpartij moest spelen, waren aan elkaar gewaagd en maakten absoluut geen haast. Na een tussenstand van 13-13 drukte de Vianer door in de eindfase (16-14 in 71 beurten): 7-0 (bonuspunt voor Het Fust).

Strijdlustig Viko verslaat Apeldoorn

vianen • De korfballers van Viko toonden zaterdag veel strijdlust tegen Apeldoorn: 20-16. De ploeg uit Vianen kwam meteen geconcentreerd uit de startblokken. Na een mooie lange aanval wist Annelies Visser de 1-0 op het scorebord te zetten. Viko speelde geconcentreerd en vol strijd verder, overblufte zijn tegenstander in het eerste kwartier en kwam op een 5-1 voorsprong. Apeldoorn leek wakker geschud, ging de duels steeds steviger in en begon mee te scoren. Enkele spelers van VIKO lieten zich uit hun spel brengen, wat resulteerde in stevige confrontaties en gemopper op de scheidsrechter, die alle zeilen bij moest zetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Door alle tumult kwam Apeldoorn voor rust wel op gelijke hoogte (9-9). Na rust stond er een ander Viko in het veld, dat zich minder door de tegenstander liet intimideren. De wedstrijd ging tot diep in de tweede helft gelijk op. Tot twee minuten voor tijd wist Apeldoorn de achterstand op twee doelpunten te houden. Toen Esmme Dubberes en Sem Schipper twee mooie afstandsschoten door de korf wisten te schieten, was de tegenstander gebroken en de wedstrijd gespeeld. De derde overwinning op rij voor VIKO was een feit.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Sem Schipper (6), Marcel Hijnen (6), Annelies Visser (3), Thorven Oostrom (2), Esmee Dubbers (2) en Aron Neijmeijer (1).

De komende wedstrijd speelt Viko tegen Rigtersbleek uit Enschede. Deze ploeg staat op gelijke hoogte met de ploeg uit Vianen, dus het belooft weer een mooie strijd te worden.