Olieverf

vianen • Bij Atelier Gathier, in de Stek op de Langeweg 2a in Vianen, gaat vrijdag 4 oktober een nieuwe cursus Olieverf portretschilderen en Olieverf fijnschildertechieken van start. In deze cursus van acht ochtenden, steeds tussen 9:30 en 12:00 uur, leren deelnemers alle ins en outs van het schilderen met olieverf. Er wordt naar keuze gewerkt aan een portret naar eigen meegebrachte foto of een sfeervol stilleven dat opgesteld staat. Cursisten leren alles over het zetten van vormen, het treffen van de juiste stofuitdrukking, het mengen van kleuren en allerlei specifieke olieverf technieken als glaceren, het schilderen in lagen, uithalen, verdoezelen en dergelijke. De cursus is exclusief materialen en inclusief de ondergrond. Desgewenst zijn er ook kleine startsetjes olieverf en penselen te verkrijgen. Deelname kost 189 euro. Aanmelden: info@catherinegathier.nl of 06-13236944.

q www.schildercursus-schildervakantie.nl


Voorleeslunch Paardenmarkt

vianen • Ook dit jaar doet Vianen mee aan de Nationale Voorleeslunch. De lunch, volgens de paardenmarkt traditie met erwtensoep, wordt gehouden tijdens de Paardenmarkt. De Nationale Voorleeslunch vindt dit jaar voor de zevende keer plaats. Welzijn Vianen, Bibliotheek Lek & IJssel en Hof van Batenstein/ Zorgspectrum doen van harte mee aan dit nationale evenement en nodigen alle ouderen in Vianen uit voor de Voorleeslunch in de Hof van Batenstein (Kwantzaal), op woensdag 9 oktober van 12:00 tot 13:30 uur. De zaal is open vanaf 11:30 uur. Na de lunch wordt de film 'Stormwind' vertoond. De film wordt Nederlands gesproken. De film begint na de lunch, rond 13:30 uur.

Belangstellenden kunnen zich tot 2 oktober aanmelden bij de receptie van Welzijn Vianen, 0347-374097. Entree voor de voorleeslunch met erwtensoep, film, koffie/ thee, een oliebol en sapje is 6 euro. Alleen naar de film komen kijken kan ook. De kosten hiervoor bedragen 2,50 euro, inclusief koffie/ thee, een oliebol en sapje.

q www.welzijnvianen.nl