Leerstraf voor overvaller

vianen • Een 19-jarige vrouw die betrokken was bij een overval op een supermarkt in Vianen, is dinsdag door de kinderrechter in Utrecht veroordeeld tot vijftig uur leerstraf. Volgens de rechtbank was de vrouw bij twee overvallen betrokken.

Daarnaast legde de rechtbank 120 dagen cel op waarvan 78 voorwaardelijk. De vrouw heeft al zes weken in voorarrest gezeten en zij hoeft niet terug. De vrouw pleegde samen met haar vriend overvallen op verschillende supermarkten in Midden Nederland. Ze werden opgepakt in een hotel in Vianen, nadat zij daar de Albert Heijn hadden overvallen. Ze kregen als bijnaam 'Bonny en Clyde'.

De jongen is voor vijf overvallen veroordeeld tot jeugd-tbs. De straf tegen de vrouw was ongeveer zoals het OM had voorgesteld.


Let op voor modder op de weg bij oogst

vijfheerenlanden • Nu de oogst is gestart, kan modder op de weg zorgen voor onveilige situaties. In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden roept Waterschap Rivierenland weggebruikers en boeren op om rekening met elkaar te houden. Bij regen kan modder een weg verraderlijk glad maken. Wie modder op de weg of een waarschuwing langs de weg ziet, wordt gevraagd om gas terug te nemen. Wie al over de modder rijdt, moet niet remmen en het gas loslaten. Trap eventueel de koppeling in en laat de auto rustig uitrollen. Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Het waterschap wees hen daar onlangs per brief op en ziet toe op maatregelen. Als boeren modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.

q www.maakeenpuntvannul.nl


Stichting stopt met initiatief glasvezel

vijfheerenlanden • De Stichting VijfheerenlandenNet stopt voorlopig met haar burgerinitiatief om glasvezel in heel Vijfheerenlanden aangelegd te krijgen. Na vele verwoede pogingen is het de Stichting niet gelukt om de financiering voor het project rond te krijgen.

Dat meldt de stichting op de website. 'Er loopt nog een traject met een landelijk opererende marktpartij. Deze is thans in contact met de gemeente Vijfheerenlanden over het opstellen van een convenant. Dat zal nog wel enkele maanden duren voordat dit tot afronding komt.'

Inmiddels is Glasvezel Buitenaf in een aantal gebieden gestart met de aanleg. 'Zij hebben aan de bewoners in die gebieden ook een brief gestuurd om zich aan te melden en zeggen nu ook toe om glasvezel aan te leggen in de kernen. Wij laten de bewoners die zich aangemeld hebben bij Stichting VijfheerenlandenNet vrij om een keuze te maken om zich aan te melden bij Glasvezel Buitenaf.'


Half uurtje eerder

leerdam • Zoals eerder al werd gemeld, komt onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam op televisie, tijdens uitzendingen van het programma Huisdieren TV op SBS 6. Dit programma wordt op zaterdag uitgezonden, de aanvangstijd is echter een half uur vervroeg. Het programma begint om 15:30 uur.