HSSC'61 pakt in slotfase nog punt

maarssen • HSSC'61 leek op bezoek bij OSM'75 tegen een nederlaag aan te gaan lopen, maar pakte op karakter in de slotfase nog een punt: 3-3. HSSC'61 voetbalde in Maarssen matig en liet ook nog eens een aantal kansen onbenut. Na de 1-0 van de thuisploeg leek HSSC'61 in een zetel te komen. De doelman van de thuisploeg haalde de doorgebroken Floris Kool neer en de bal ging op de stip. De keeper moest met rood van het veld. HSSC'61 profiteerde echter niet. Koen Looy, vorig seizoen van elf meter zo trefzeker, miste net als een week eerder de strafschop en de thuisploeg verdubbelde nog voor rust de voorsprong. Na rust moest HSSC'61 met een extra aanvaller op zoek naar de aansluiting. Die kwam er via Floris Kool, maar na een zeldzaam slippertje van Jan Donker viel twintig minuten voor tijd de 3-1. In de slotfase pakten de gasten toch nog een punt. Nicky van Dam scoorde de 3-2 en Kool maakte met zijn tweede doelpunt de gelijkmaker: 3-3.

LRC zorgt voor verrassing

sliedrecht • LRC zorgde voor een verrassing door op bezoek bij Sliedrecht met 2-4 te winnen. In de slotfase bleven de Leerdammers na een tweede gele kaart voor captain Rogier Gerritsen op de been. LRC nam voor rust via Arwin van Soest twee keer de leiding. Tussendoor scoorde Dennis Verhoef de 1-1. Trainer Rob Hilbers zag dat zijn ploeg er hard voor moest werken. Na rust zat LRC na de 1-3 van Bart Barendregt op rozen, maar het werd in de slotfase nog spannend. Gerritsen moest van het veld en Marciano Simonis tekende uit een strafschop voor de 2-3. Maikel van de Water besliste met een fraai doelpunt de wedstrijd. De middenvelder kreeg de bal op eigen helft in bezit en knalde ineens raak: 2-4. Met zes punten uit twee wedstrijden is LRC nog zonder puntenverlies.

SV Meerkerk komt goed weg

berkenwoude • SV Meerkerk kwam met een 1-1 gelijkspel nog goed weg bij FC Perkouw. Met een beetje geluk kreeg Meerkerk voor rust een penalty mee. Aanvankelijke miste Floren Streefkerk maar omdat de keeper te vroeg zijn doellijn verliet mocht hij het opnieuw proberen. Deze keer was het wel raak. Perkouw kwam in de tweede helft gelijk door een eigen Meerkerks doelpunt van David Versluis.

Lekvogels moet 4-0 nederlaag slikken

spijk • Lekvogels moest bij SVS '65 een 4-0 verlies slikken en vindt zichzelf na twee duels terug op de onderste plek van de ranglijst. "Alleen in het eerste kwartier maakten we aanspraak op meer", vond Ton Delfgou. "Toen kregen we twee à drie kansen. Maar zij hebben Willem Looijen en voor hem is het direct raak. En daarna nog een paar keer." Bovendien vond hij dat zijn ploeg te weinig bracht.

Ameide de sterkste op De Put

ottoland • Op een winderig sportpark De Put ging Ameide met de drie punten aan de haal. Op basis van de tweede helft een terechte zege. Want behoudens de openingsfase en kansjes net voor rust voor gastheer VVAC had het altijd fysiek sterke Ameide het initiatief. De Putbewoners kwamen op voorsprong door Tom den Besten, Robin Tamming maakte de gelijkmaker. In de tweede helft besliste René van Middelkoop de wedstrijd.