Rode kaarten doen Vianen de das om

vianen/utrecht • Vianen redde het niet tegen Faja Lobi (3-5), terwijl Brederodes bij Voorwaarts zijn leidende positie met succes verdedigde: 2-4.

Vianen herstelde zich prima van een vroege achterstand. Nadat vier opgelegde kansen waren gemist scoorde Dusty Louwaars de gelijkmaker, en op het halve uur maakte Justin Mouhmy er 2-1 van. Door een foutje in de omschakeling kwam Faja Lobi kort voor rust langszij: 2-2. In de tweede helft namen de gasten opnieuw de leiding: 2-3.

Toen twee spelers van de thuisclub pal daarna hun tweede gele kaart kregen leek het gedaan met Vianen. Heel verrassend zorgde Louwaars echter voor 3-3. Vianen ging voor de winst, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. Bij een stand van 3-4 jaste Danny Stoffelen een vrije trap op de lat, en vlak voor tijd stelde Faja Lobi de overwinning veilig: 3-5.

Voorwaarts-Brederodes

Voorwaarts en Brederodes waren aan elkaar gewaagd. Rond de twintigste minuut scoorde Kevin Bosch nadat hij de bal had onderschept: 0-1. De Utrechters kwamen langszij uit een door Marcel Peeters veroorzaakte strafschop: 1-1. Op aangeven van Dylan Warmenhoven bekroonde Joey Balk een individuele actie met een vlammend schot in de kruising: 1-2. In de tweede helft kregen en misten beide ploegen diverse kansen.

Een kwartier voor tijd kopte een van de Utrechters de bal na een hoekschop in bij de tweede paal: 2-2. Brederodes bleef geloven in een goed resultaat. Drie minuten voor tijd scoorde Mike de Groot uit een scrimmage (2-3), en in blessuretijd had Bosch twee kansen nodig voor één doelpunt: 2-4.