'Wat fijn dat er WMO is'

Wat is het toch fijn dat wij in een land leven waar de zorg goed is! En dat er zo iets als de WMO bestaat! Dat is in andere landen vaak niet het geval. Mijn vader is 88 jaar en heeft een tijdje geleden een heupoperatie gehad, daarna kon hij geen auto meer rijden. Dat vond hij best erg. Hij gaat graag met mensen om en was toen aan huis gebonden. Wij hebben toen van de WMO een regiotaxi aangevraagd. En ook een taxi van Valies voor langere afstanden. Zodat hij ook naar de verjaardag van zijn broer kon, in Waddinxveen. Het werd door de gemeente VHL erg snel geregeld allemaal. Dat vond hij erg fijn.

Ze deden bij de gemeente Vianen erg hun best om het zo snel mogelijk te regelen. Hij is daar erg dankbaar voor. En zo hoeven de oudere mensen niet achter de geraniums te zitten, zoals vroeger het geval was. Ze gaan er op uit en leven hun leven optimaal en genieten ervan. We mogen er best weleens bij stilstaan hoe goed wij het hier in Nederland hebben!! Alles wordt zo snel normaal gevonden en we vinden alles al gauw zo gewoon. Maar dat is het niet! Hoe fijn is het niet dat er een regiotaxi bestaat, die ons overal naar toe brengt! Daarvoor gemeente VHL (Vianen): bedankt.

Ria Werensteijn Versluis


Stroomstoring in Vijfheerenlanden

regio • Een grote stroomstoring heeft donderdagochtend 19 september voor overlast gezorgd in grote delen van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Vanaf 05:24 uur zijn enkele zogenaamde KV-stations uitgevallen. Dit zorgde ervoor dat er geen elektriciteit was in plaatsen als Vianen, Arkel, Nieuwpoort en Leerdam en omgeving. Na ongeveer een uur meldde Stedin dat de stroomstoring opgelost was.


Collecteren voor Bartiméus Fonds

regio • Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving. Van 14 tot en met 19 oktober collecteert het Bartiméus Fonds in Vianen, Hoef en Haag en Hagestein. Nieuwe collectanten zijn welkom.

Aanmelden kan bij Lammie Winters via kenneth.lammie@hetnet.nl of op 06-10156733.