Onnodige nederlaag voor vv Vianen

utrecht/culemborg • Zeker gezien de kansenverhoudingen leed Vianen bij Vechtzoom een zure en onnodige nederlaag: 2-1. SC Everstein verraste met een 0-2 zege bij Vriendschaar

Vianen kwam vroeg op voorsprong toen Luciano Triep scoorde uit de rebound: 0-1. De thuisclub had meer balbezit maar kwam niet verder dan wat losse flodders uit de tweede lijn. Nouhmy, Akkerman en Triep kregen nog een paar goede kansen maar vergaten zichzelf en hun ploeg te belonen. Ook na rust werden genoeg mogelijkheden gecreëerd om de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Vechtzoom zocht wat vaker de aanval en kwam in de zeventigste minuut langszij: 1-1. Vechtzoom ging opportunistischer voetballen en kwam een kwartier voor tijd op 2-1. "Vianen berustte erg snel in de nederlaag, en dat is me vies tegengevallen", zei trainer Marcel Akkerman.

Favorieten

In Culemborg waren Vriendenschaar, door menigeen in het rijtje der favorieten gezet, en SC Everstein behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een half uurtje opende Rick Fierens de score door een afvallende bal goed in te schieten: 0-1. Pal daarna werd een volgende treffer afgekeurd. De laatste linie van de bezoekers hield zich probleemloos staande. Een kwartier na rust zorgde Robbie de Roos voor 0-2. Vriendenschaar ging verder vooruit voetballen en zette meer druk op de defensie van SC Everstein. De bezoekers werden onrustig in balbezit en leden veel balverlies. De thuisclub creëerde enkele mogelijkheden maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. "We hebben niet alleen als team gevoetbald, maar ook volwassen en realistisch", vond trainer Remko Versteeg.