woensdag 18 september

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

BoekStart Pret
10:00, Vianen, Bibliotheek. Viaanse dreumesen, peuters en hun ouders zijn van harte welkom bij BoekStart Pret, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het thema is 'Reis mee!'. Karina, BoekStart-coach van de Bibliotheek, leest ouders en kinderen voor uit het prachtige prentenboek 'Aap op straat' van Leo Timmers. BoekStart Pret is één keer per maand, op de derde woensdag. Bibliotheek Vianen houdt deze ochtenden speciaal voor kinderen van ongeveer 2-4 jaar, samen met hun vader, moeder, opa of oma. Meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/vianen.

Kledingverkoop
14:00, Vianen, Hof van Batenstein. Van der Klooster Mode organiseert op uitnodiging van Welzijn Vianen een kledingverkoop. De modeshow begint om 14:00 uur in Hof van Batenstein. De verkoop begint om 14:30 uur. De koffie en thee staat klaar.

De Brulboei
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Zeemanskoor De Brulboei verzorgt op uitnodiging van Welzijn Vianen een optreden in het zorgcentrum. Het koor heeft een breed repertoire van vooral bekende Nederlandstalige liedjes. De zaal is open om 19:00 uur, het concert begint om 19:30 uur. Entree is 3,50 euro (inclusief koffie, thee en een drankje). Aanmelden kan bij de receptie van Welzijn Vianen of via 0347-374097.

Neuro linguistisch programmeren
19:30, Leerdam, Stadspodium GO. NLP, neuro linguistisch programmeren, is een gereedschapskist met mogelijkheden. Hierdoor wordt anders naar mensen, problemen en moeilijkheden gekeken en het geeft praktische handvatten om er anders mee om te gaan. Meer informatie: www.jafactor.nl. Vervolgbijeenkomsten op 25 september en 2 en 9 oktober. Deelname: 75 euro, voor aanvang van de cursus te voldoen ten name van de penningmeester van Stadspodium GO, NL46RABO 0103372806.

VOS Netwerkavond
20:00, Vianen, Sportcentrum Helsdingen. Rob Wuijster is voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam. Eenmaal terug in Nederland heeft hij jarenlang mentale coaching aan topsporters gegeven. Nu geeft hij de presentatie ''Gedachten zijn krachten' bij de VOS en laat hij ervaren dat de gedachten die iemand heeft een grote invloed op het resultaat hebben. Aanmelden via www.vos-ondernemers.nl.

Spiritueel centrum
20:00, Vianen, De Prenter. Bijeenkomst van Spiritueel Centrum Iris, thema: 'Spontane helderziende waarnemingen' door Eric van Riessen. Entree: 6 euro.

vrijdag 20 september

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Welzijn Vianen. Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

Oudejaarsconference
20:30, Leerdam. Stadspodium GO. Try out van de Oudejaarsconference van Martijn Koning, Hij zal het jaar 2019 te lijf gaan zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Een stier door de porseleinkast, de actualiteit als rode lap. Entree: 12,50 euro.

zondag 22 september

Evensong
16:00, Vianen, Grote kerk. Van 21 tot en met 29 september wordt de landelijke Vredesweek gehouden. De Evensong in de Grote kerk te Vianen zal hiervan in het teken staan. Kamerkoor Cantiago uit Utrecht brengt diverse werken ten gehore, waaronder 'Verleih ons Frieden' van Heinrich Schütz en 'Lord, grant us peace' van Collin Mawby. Verder staan de vaste gezangen van een Evensong op het programma. Het orgel wordt bespeeld door Rienk Bakker en dominee Johan Langelaar is de liturg. Entree gratis, collecte bij de uitgang.

woensdag 25 september

CreaBeez
13:30, Hagestein, Dorpshuis De Biezen. CreaBeez houdt, samen met Hagestein Vitaal, een middag om leuke creaties te maken. Tussen 13:30 en 14:30 uur gaan kinderen van groep 1 en 2 aan de slag en tussen 15:00 en 16:30 uur is het de beurt aan de groepen 3 tot en met 8. Voor de hele kleintjes zijn er leuke voorbeelden, maar zeker ook voor de volgende groep met branden en timmeren. Deelname kost 3,50 euro. Aanmelden via info@creabeez.nl of bel Puck de Haan, 06-18793980.

Lezing EHBO Vianen
19:30, Vianen, De Stek. EHBO Vianen houdt in 'de Stek', Langeweg 2A in Vianen, een lezing. Erwin Hollemans is gastspreker en zal een lezing houden over eerste hulp verlenen bij iemand met een hulphond. De lezing duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze avond zal zijn eigen hulphond ook aanwezig zijn. Ook niet-leden van de EHBO Vianen zijn van harte welkom. Een kleine bijdrage van 2 euro wordt gevraagd, dit is inclusief koffie of thee in de pauze. Aanmelden kan via: secretaris@ehbo-vianen.nl.

donderdag 26 september

Postzegels
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een bijeenkomst. Verzamelaars kunnen er zegels ruilen, er is bovendien een veiling. Alle postzegelliefhebbers uit de regio zijn welkom. Locatie is De Prenter.

Ouderentraining Emoties in je gezin
20:00-22:00, Leerdam, Jenaplanschool De Wilgenhoek. Mirjam Bogerd geeft een oudertraining rondom emoties in je gezin. De training omvat donderdagavonden verspreid over het schooljaar. Bedoeld voor ouders die graag wat meer handvatten zouden willen krijgen in het opvoeden van hun gevoelige, intense kinderen. In de training gaat het over intense emoties, mindset, stress, nieuwe dingen durven doen en fouten durven maken. Meer informatie/aanmelden: mirjam@eigenwaardigleven.nl

vrijdag 27 september

De Rank Weggeefdag
9:00, Vianen, De Hoeksteen. Op 28 september aanstaande wordt in de Hoeksteen in de Viaanse wijk Monnikenhof voor het derde achtereenvolgende jaar de Rank Weggeefdag gehouden. Het is een uniek concept: Mensen geven goede spullen weg. Andere mensen nemen ze mee. Gratis. Op vrijdag 27 september kunnen spullen tussen 9:00 uur en 21:00 afgegeven worden bij de Hoeksteen aan de Groenekade 7. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat de spullen in goede staat zijn, niet kapot zijn en dat elektrische apparaten het doen. Het gaat er immers om dat mensen het echt kunnen gebruiken. De Rank Weggeefdag is op 28 september en de deuren gaan dan open om 11:00 uur. Meer informatie: weggeefdagvianen@hotmail.com.

Zingen met Hollands mooiste
20:15, Nieuwegein, De Kom. Een reis langs de vele, nog niet vervlogen, mooie muzikale herinneringen vormt de brede en sterke basis voor 'Zingen Met Hollands Mooiste'. Een goede band, een zanger (Nils Krake) en zangeres (Vannessa Thuyns) en een presentatrice (Monique Brouwer) brengen bezoekers een heerlijke sfeervolle muzikale avond met bekende titels als: 'Kom uit je bedstee m'n liefste', 'Sjakie van de Hoek' of 'Brief uit La Courtine'. Meer informatie: www.dekom.nl.

Clean Pete
20:30, Nieuwegein, De Kom. Clean Pete treedt op met het theaterconcert 'Afblijven': vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen als die van Loes en Renée Wijnhoven dat kunnen brengen. Entree: 19 euro, meer informatie: www.dekom.nl.

Bierproefavond
21:00, Leerdam, Stadspodium GO. Vrijdagavond is het weer tijd voor de maandelijkse bierproefavond. Laat je verrassen door de smaak van een aantal bijzonder gebrouwen bieren. Tijdens de proeverij in GO zijn er uiteraard ook snacks verkrijgbaar en voor de niet-bierdrinkers ook andere drankjes. Entree: gratis, proeven van vijf bieren, 12,50 euro.