Hockeydames starten met winst

vianen • De hockeydames van MHC Vianen hebben hun eerste competitiewedstrijd tegen HCRB uit Reeuwijk met 2-5 gewonnen. De eerste goal viel in het tweede kwart. Binnen de kortste keren stond het al 0-3. De goalreeks begon met een tiktak van Lobke Gresnigt, Carlijn Willemse en vervolgens Baukje van den Heuvel die de aanval afrondde. De dames bleven druk houden en sleepten er vele strafcorners uit waardoor Lianne Stolk de tweede goal maakte uit de strafcorner. Ook de derde goal was voor Stolk waarbij ze de bal door de benen van de keeper heen sloeg. In het derde kwart zakte Vianen iets in. Het team kreeg een strafbal, waardoor HCRB kon scoren. Baukje van den Heuvel opende het vierde kwart met een goal door de keepster van de tegenstander behendig te passeren. Ze scoorde ook de vijfde treffer. De 2-5 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Zondag spelen de dames thuis tegen Culemborg D1, aanvang 12:00 uur.