Viko wint na zwaarbevochten strijd

de bilt • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag de zwaarbevochten strijd tegen NOVA in De Bilt: 15-16.

VIKO begon onrustig aan de wedstrijd. De nieuwe spelers moesten aan elkaar wennen. Thorven Oostrom en Esmee Dubbers, die vorige week nog afwezig waren, namen deze week de plekken in van Tessa Crone en Sem Schipper. Na 15 minuten en een 9-4 achterstand op het scorebord, greep coach Rob Siemer in door twee spelers met elkaar van vak te laten wisselen. Dit bracht meer rust in beide vakken. Daardoor groeide het vertrouwen bij de spelers uit Vianen. Viko scoorde vier keer op rij en kwam zo terug in de wedstrijd. Vlak voor rust raakte Viko even zijn concentratie kwijt en wist NOVA uit te lopen naar een 11-8 voorsprong. Viko kwam echter vol vertrouwen de kleedkamer uit en nadat NOVA de stand naar 13-9 wist te brengen, brak er een periode aan waarin Viko voor het eerst een voorsprong op het scorebord wist te zetten door vijf keer achter elkaar te scoren, 13-14. Beide ploegen bleven strijden voor wat het waard was en met een 15-15 tussenstand en nog 3 minuten te spelen kreeg de ploeg uit Vianen een strafworp van de sterk fluitende scheidsrechter. Thorven Oostrom wist deze echter niet te verzilveren, waardoor de stand gelijk bleef. Na een zinderende slotfase waarin Viko en NOVA om en om kansen kregen, slaagde Thorven Oostrom er alsnog in om matchwinnaar te worden. Op grote afstand wist hij de bal door de korf te mikken en bracht zo de stand op 15-16. NOVA kreeg nog één kans op een aanval en wist ook bijna te scoren, maar de bal viel voor Viko net de juiste kant. De eerste overwinning was een feit.

Doelpuntenmakers voor Viko: Thorven Oostrom (5), Aron Neijmeijer (4), Marcel Hijnen (3), Jelmar van Zoolingen (2), Romy Houweling (1) en Aaliyah van Hattem (1).