• Sven de Blok speelde een gedegen partij.
• Sven de Blok speelde een gedegen partij. Foto: Peter Verbeek

Everstein moeiteloos door in beker

everdingen • In de serie van drie bekerwedstrijden is SC Everstein geen enkele keer getest. Trainer Remko Versteeg had liever tegen sterkere ploegen gespeeld. Dit keer werd het 7-0 tegen DSS'14.

Nader Mechichi opende de score al in de eerste minuut, en nog voor rust bouwden Guillermo Ooft (2), Robbie de Roos en Sander Bergshoeff de voorsprong uit tot 5-0. In de tweede helft kwamen daar treffers van De Roos en Simon van Zante (strafschop) bij: 7-0. Als poulewinnaar krijgt de bekercompetitie een vervolg voor de roodwitten.

In de ogen van trainer Sander Kloos speelde Brederodes bij Candia '66 zijn zwakste wedstrijd van de voorbereiding. Ondanks veel balbezit was het tempo te laag. Er lukte bijna niets en er werd weinig afgedwongen.

Vierdeklasser Candia '66 nam na rust de leiding (1-0), maar die werd te niet gedaan door Dylan Warmenhoven: 1-1. Kort voor tijd pakte de thuisclub uit een counter de volle winst: 2-1. Met slechts 2 punten werd Brederodes voorlaatste van zijn poule.

Tricolores

De tricolores begonnen verre van scherp tegen SV Lopik en stonden binnen een minuut met 1-0 achter. Na enkele goede reddingen van keeper Rick Leeman kwam Vianen wat beter in zijn spel. Na een wissel vanwege een blessure kreeg Luciano Triep in de 40ste minuut een rode kaart. Na nog twee blessures en een tegenstreffer (2-0) had Vianen in de tweede helft geen wisselspelers meer. De gasten liepen achter de feiten aan en verloren kansloos met 6-0.