• De paardenkeuring in 2018.
• De paardenkeuring in 2018. Foto: NIco Van Ganzewinkel

Inschrijving keuring Paardenmarkt

vianen • Deze week is de inschrijving gestart voor de paarden- en ponykeuring tijdens de Viaanse Paardenmarkt op woensdag 9 oktober. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website.

Er zijn in totaal negen rubrieken: stokmaten tot 90 cm, van 90-107, van 107-120, van 120-140, van 140-157 cm en daarnaast Rijpaarden, Tuigpaarden, Friezen. Ook is er een speciale kinderrubriek. Er geldt een maximum van 100 paarden/pony's die ter keuring worden aangeboden. De organisatie kan rubrieken opsplitsen of samenvoegen. Deelname is gratis en op eigen risico. Meer informatie is verkrijgbaar per mail: secretariaat@paardenmarktvianen.nl

Programma

De grote pony- en paardenkeuring op de Voorstraat duurt van 8:30 tot 13:00 uur. Er wordt gestreden om de Gert van Peettrofee en om de Zilveren Sporen voor de Dagkampioen. Verder staan deze dag weer heel veel andere activiteiten op het programma, zoals de grote warenmarkt, lotenverkoop, een oude ambachtenmarkt op de Kanaalweg, kinderboerderij en kinderspelen op het Valkenplein, kermis op het evenemententerrein, schoolkampioenschap ringsteken op het Valkenplein, straatconcours met aangespannen tuigpaarden en Friezen op de Voorstraat, ringsteken onder het zadel, ringsteken met aanspanningen, mastklimmen voor jeugd tot 12 jaar, koekslaan om de Gerard Hoogstedetrofee en trekking grote verloting door notaris Martin Beenen. 's Avonds verzorgen Josh Clemens en zijn stuntteam een spetterende Wild Westshow.


q www.paardenmarktvianen.nl