De Rank Weggeefdag

vianen • In De Hoeksteen in de Viaanse wijk Monnikenhof wordt zaterdag 28 september voor het derde achtereenvolgende jaar de Rank Weggeefdag gehouden. Het is een uniek concept: Mensen geven goede spullen weg. Andere mensen nemen ze mee. Gratis. De organisatie doet een oproep aan iedereen die goede spullen weg wil doen. Op vrijdag 27 september kunnen spullen tussen 9:00 en 21:00 afgegeven worden bij de Hoeksteen aan de Groenekade 7. Het is belangrijk dat de spullen in goede staat zijn, niet kapot zijn en dat elektrische apparaten het doen. Het gaat er immers om dat mensen het echt kunnen gebruiken. De Rank Weggeefdag is op 28 september en de deuren gaan dan open om 11:00 uur. Meer informatie: weggeefdagvianen@hotmail.com.

De organisatie is in handen van Baptistengemeente de Rank Rivierenland, eigenaar van de Hoeksteen. De organisatie onderhoudt goede contacten met onder andere de Voedselbank, Vluchtelingenwerk, Stichting Leergeld, Stichting Roemenië, de Wijkwinkel, Schuldhulpmaatje en met Bewonersorganisatie Monnikenhof.


Moestuinjam de lekkerste

beesd • De biologische aardbeien moestuinjam van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd is onlangs door de Telegraaf verkozen tot de lekkerste aardbeienjam van Nederland. Het landgoed is er trots op dat haar aardbeienjam 'kwam, zag en overwon', zoals beschreven in de krant.