Everstein wint ook tweede bekerduel

everdingen • De roodwitte formate van SC Everstein had zaterdag geen kind aan het verre van complete Buren (vierde klasse zondag). In de eerste minuut tekende Robbie de Roos al voor 1-0. Nog voor rust bouwden Yently Lemmer en De Roos de voorsprong uit tot 3-0. Nadat Bjorn Stathi in de tweede helft zijn bijdrage had geleverd kwam Buren met een zondagsschot aan zijn eretreffer: 4-1. Mark Fierens tekende voor het slotakkoord: 5-1. SC Everstein wordt daarmee zo goed als zeker poulewinnaar.

Bekerprogramma, derde poulewedstrijd: Zaterdag 14 september: SC Everstein – DSS '14 (14.30 uur); SV Lopik – Vianen (14.30uur); Candia '66 – Brederodes (14.30 uur).

HSSC'61 dicht bij volgende bekerronde

hei- en boeicop • HSSC'61 heeft komende week aan een punt tegen vierdeklasser Peursum voldoende om de volgende bekerronde te bereiken. Na BZC'14 werd ook Ameide verslagen: 3-1.

Floris Kool en Bas Scheenhart zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, voordat Sam Versluis uit een strafschop de marge weer op één doelpunt bracht. Met zijn tweede treffer tekende Kool voor de 3-1.

Ameide heeft alleen nog kans op de volgende ronde als HSSC'61 van Peursum verliest.

Meerkerk klopt Rhelico

rumpt • SV Meerkerk speelde een thuiswedstrijd in Rumpt en won aldaar met 2-1 van Rhelico. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de opening van het nieuwe complex volgende week zaterdag. Daardoor wordt ook doordeweeks al op donderdag gespeeld tegen Wadenoijen, waar SV Meerkerk kansrijk is om de volgende bekerronde te bereiken. Tegen Rhelico scoorden Melvin van den Heuvel en Dick Kooijman.