woensdag 4 september

Koffieochtend
09:30-12:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Wekelijkse koffieochtend in gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom.

Bingo en koffie
09:45, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Bingo- en koffieochtend in Zijderveld. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Een boekje van vijf ronden kost 2 euro, de zaal is open om 09:45 uur.

Open eettafel
12:00, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Weer open eettafel in De Krooshof. De maaltijd begint om 12:30 uur, het dorpshuis is open om 12:00 uur. Aan- of afmelden kan bij mevrouw Van Nifterik via 0345-641965.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Schildercursus
14:00-15:30, Vianen, De Prenter. Breincafé Camino start met een cursus schilderen, bedoeld voor mensen met geheugenklachten of beginnende dementie. Ook mantelzorgers zijn welkom om deel te nemen. De cursus wordt gegeven door Petra Smit. De cursus duurt 6 weken. Deelname kost 7,50 euro (voor tweetallen 12,50 euro). Meer informatie is te verkrijgen bij Petra de Vries via 06-11105916 of p.devries@welzijnvianen.nl.

'Le gendarme de Saint-Tropez'
19:30, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen laat de Franse komische film 'Le gendarme de Saint-Tropez' zien. Verhaallijn: in 1964 wordt gendarme Ludovice Cruchot bevordert en overplaatst naar Saint-Tropez. Samen met zijn dochter Nicole betrekt hij de woning boven het politiebureau. Ze beleven de nodige avonturen. Iets met een gestolen schilderij, een gecrashte auto en koppige nudisten. De filmavond begint om 19:30 uur. Entree is 2 euro, inclusief koffie of thee en een drankje en een hapje.

vrijdag 6 september

'Film & Food Vianen
19:00, Vianen, Voorstraat. Een aantal inwoners uit Vianen houdt samen met de horecaondernemers een film- en foodevenement op de Voorstraat. Simpelweg 'Film & Food Vianen' genoemd. Te zien is de film 'Chef'. Toeschouwers kunnen vanaf 19:00 uur aanschuiven op één van de terrassen. 'Chef' is te zien op een groot scherm op de Voorstraat. Ondertussen serveren de horecagelegenheden een speciaal filmmenu. Met liefde bereid door een van de deelnemende horecazaken op het Noordplein. Tickets voor Film & Food Vianen zijn binnenkort te koop bij de deelnemende horeca. De film is gratis. Kijkers betalen alleen voor het filmmenu (de prijs hiervan wordt binnenkort bekend) en de drankjes. In ieder geval doen mee: cafe 't Fust Vianen, O'Morrow, Zas en Fratsen, Noor/Flinn. Niet eten, maar wel de film zien kan overigens ook. Mensen kunnen een klapstoeltje meenemen en plaatsnemen op een plekje naast het terras.

zaterdag 7 september

Boelmarktloods open
9:00, Meerkerk, Boelmarktloods. De Boelmarktloods is open van 9:00 tot 11:30 uur. Bezoekers kunnen dan weer Boelmarktspullen inleveren op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3, loodsen M & N.

Open Huis De Kom
10:00, Nieuwegein, De Kom. Het culturele seizoen 2019-2020 in De Kom gaat van start met een feestelijk Open Huis. Iedereen kan tussen 10:00 en 16:00 uur kennismaken met het cursus- en lesaanbod van het kunstencentrum. Ook zijn er miniconcerten, workshops en open lessen voor diverse leeftijden. Het Open Huis is het uitgelezen moment om een kunstzinnige cursus voor het nieuwe schooljaar te kiezen. En om lesruimten te bekijken en docenten te ontmoeten. Het nieuwe seizoen start in de week van 16 september. Vrijblijvend een proefles volgen kan de hele maand september bij muzieklessen en lange cursussen. Meer informatie: www.dekom.nl.

Werfweekend
10:00, Vreeswijk, Museumwerf Vreeswijk. Museumwerf Vreeswijk houdt zaterdag 7 en zondag 8 september weer haar jaarlijkse Werfweekend, thema is dit jaar de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf Vreeswijk ook niet bestaan. Reden genoeg voor het binnenvaartmuseum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. De werf is op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur geopend en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur. www.museumwerf.nl

'Van mij'
10:30 en 12:15, Nieuwegein, De Kom. Voor kinderen gaat het nieuwe theaterseizoen van De Kom van start, voor maar 5 euro kunnen zij tijdens het Open Huis naar de humoristische kindervoorstelling 'Van Mij! (4+)' in de kleine zaal. Alles in haar huisje is van Flo. Van de kast tot aan de spijker in de muur. En delen, daar doet ze niet aan. Dan staat Alex ineens met haar koffer op de stoep. Wat komt ze doen? En waarom mag Flo niet in haar koffer kijken? 'Van Mij!' is een voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. Meer informatie: www.burobannink.nl.

Vogelexcursie bij Everdingen
14:00, Schoonrewoerd, Schaapskooi. De Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden houdt een vogelexcursie bij Everdingen, langs de Lek. Voor het project 'Ruimte voor de Rivier' zijn er evenwijdig aan de Lek plassen gegraven in de uiterwaard bij Everdingen. Op deze plassen zijn vaak veel vogels te zien, zoals bijvoorbeeld ganzen, grote zaagbek, dodaars, slobeend, fuut, wulp, enz. De deelnemers vertrekken om 14:00 uur vanuit de Schaapskooi, Overheicop 15 in Schoonrewoerd. Excursieleider is Eduard Polfliet, tel. 06 5209 5622, mailadres: eduardpolfliet@casema.nl.

Start theaterseizoen
20:15, Nieuwegein, de Kom. Er start weer een gloednieuw theaterseizoen in De Kom. Het programma bevat prachtige theaterervaringen voor iedereen, van jong tot oud en van toneelliefhebber tot cabaretfan. Op zaterdagavond 7 septemberis de officiële start en kunnen bezoekers alvast kennis maken met diverse artiesten die komend jaar op het programma staan bij de seizoenpresentatie 'KOMproeven'. Tijdens deze officiële opening van theaterseizoen 2019-2020 krijgen theaterliefhebbers voor maar 5 euro voorproefjes van verschillende voorstellingen voorgeschoteld. Meer informatie: www.dekom.nl.

maandag 9 september

Bingo bij SOCV
14:00, Vianen, 't Klooster. Stichting Ouderen Contact Vianen (SOCV) organiseert een bingo, met gratis koffie en consumptie. De zaal is open vanaf 13:30 uur. De bingo duurt tot 16:30 uur.

Brei- en haakcafé
19:00-21:00, Vianen, Hof van Batenstein. Bijeenkomst van het Brei- en haakcafé van Welzijn Vianen . Deelnemers breien en haken met elkaar en delen tips met elkaar. Entree is 2 euro, inclusief een kop koffie of thee en een sapje. Ook op maandag 23 september.

Darten
20:00-22:00, Vianen, Hof van Batenstein. Welzijn Vianen organiseert een dartavond in de Kwantzaal. Deelname kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Er zijn drankjes aan de bar verkrijgbaar. Ook op maandag 23 september. Aanmelden is niet nodig.

dinsdag 10 september

Kaartborduren bij Welzijn Vianen
10:00-12:00, Vianen, Hof van Batenstein. Het kaartborduren van stichting Welzijn Vianen gaat van start De workshops zijn op dinsdag van 10:00 uur tot 12:00 uur en op woensdag van 13:30 uur tot 15:30 uur. Behalve kaartborduren kunnen deelnemers ook 3D kaarten maken. De eerste keer is de entree gratis om het (gemoedelijke) sfeertje te proeven. Er zijn dames aanwezig die kunnen helpen. Leden van de Plusbus kunnen worden opgehaald en thuisgebracht. De workshops zijn in de educatieruimte van Welzijn Vianen in het Hof van Batenstein.

Palissander Marimba Duo
10:30, Hof van Batenstein 1, Vianen. Het ensemble Palissander Marimbo Duo geeft een concert in woonzorgcentrum Hof van Batenstein. Het ensemble Palissander Marimba Duo, bestaande uit Peter Bansberg - marimba, Arjan Roos - vibrafoon, brengt een gevarieerd programma met muziek van o.a. Bach, Schumann, Chick Corea en The Beatles. Het optreden is op verzoek van Hof van Batenstein georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis.