Informatieavond scholenbouw

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden houdt voor de inwoners van Hoef en Haag en Hagestein op 16 en 17 september twee informatieavonden over de geplande scholenbouw in Hagestein. In juli besloot de gemeenteraad dat de tweede school van Hoef en Haag in Hagestein komt te staan. De Meester Vosschool wordt over enkele jaren vlakbij de huidige locatie herbouwd. Ook de tijdelijke onderwijshuisvesting voor leerlingen uit Hoef en Haag vindt plaats bij de Meester Vosschool. Ouders van leerlingen uit Hoef en Haag vragen aandacht voor een veilige schoolroute. Veiligheid en het voorkomen van verkeersoverlast speelt ook in Hagestein een grote rol. Daarnaast wordt gesproken over de inrichting van de dorpskern – ondermeer over de bouw van een gymzaal en de rol van het dorpshuis – die samenhangt met de scholenbouw. De inwonersavond in Hoef en Haag vindt plaats op maandag 16 september en wordt gehouden in De Keuken. De dag erop – dinsdag 17 september – kunnen inwoners van Hagestein terecht in Dorpshuis De Biezen.


Jop voor Lexmondse jongeren

lexmond • Lexmond is binnenkort een JOP – een Jongeren Ontmoetingsplek – rijker. De JOP komt op het evenemententerrein bij Huis Het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg te staan.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 september door burgemeester Jan Pieter Lokker. Ook Commissaris van de Koning Hans Oosters is aanwezig tijdens de opening. Beide bestuurders gaan dan in gesprek met de jongeren. Die hebben als maatschappelijke tegenprestatie inmiddels beloofd op 2 november een lunch te verzorgen voor Lexmondse ouderen die aan huis gebonden zijn. De lunch wordt door de jongeren thuis bezorgd. Wethouder Tirtsa Kamstra is enthousiast over de komst van de ontmoetingsplek voor de jeugd.
"Dit is het resultaat van een uniek proces, waarbij de jongeren en omwonenden binnen de werkgroep 'Lexmond ontmoet en doet' samen overleg hebben gevoerd." Het programma voor de opening op 14 september is ook door deze werkgroep samengesteld. "De jongeren krijgen een ontmoetingsplek, de 'buurt' is blij, iedereen reageert positief", aldus Kamstra.